Creșterea temperaturilor globale duce la modificări climatice semnificative, manifestate prin fenomene meteo distructive, așa cum putem vedea acum în Italia, unde inundațiile au dus la pierderea de vieți omenești. Dar schimbările de temperatură, cel puțin în regiunea noastră, înseamnă temperaturi mai mari atât iarna, cât și vara. ȘI în timp ce iarna este mai ușor să încălzim locuințele, vara este mai greu să le ținem răcoroase. 

Un efect direct este amprenta de carbon, care este influențată de consumul de energie pentru răcirea locuințelor. Soluții prietenoase cu mediul sunt căutate tot timpul pentru a reduce dependența de energie provenită din surse poluante., O soluție vine și de la producătorul de ferestre Velux, prin care se oferă protecție termică, cu materiale reciclate, care au o amprentă de carbon redusă cu 50%. Acestea sunt concepute pentru a reduce eficient căldura din interiorul locuințelor și au un impact semnificativ asupra consumului de energie.

Reprezentanții Velux arată că unul dintre cele mai bune moduri de a menține o temperatură plăcută în locuință constă în prevenirea supraîncălzirii, prin ventilarea în primele ore ale dimineții și în perioadele răcoroase ale nopții pentru a reîmprospătarea încăperea. „În cazul în care doriți să aduceți natura în interiorul casei, Colecția de rulouri Velux Nature este soluția perfectă. Aceste rulouri nu numai că vă ajută să controlați lumina, dar sunt realizate în principal din materiale reciclate, având o amprentă de carbon cu 50% mai mică față de alte colecții. Inspirată de liniștea și armonia naturii”, spune Noémi Ritea, Director de Piață Velux România și Moldova.

Protecție prin rulouri

Rulourile sunt disponibile în opt culori noi, inclusiv patru opțiuni de blocare a luminii și patru opțiuni semitransparente, care permit controlul cantității de lumină naturală care să pătrundă în casă. Totodată, specialiștii recomandă utilizarea soluțiilor sigure și eficiente pentru a evita supraîncălzirea locuințelor. Astfel, acestea pot fi esențiale pentru ca proiectul „Do It Yourself” să transforme casa într-un mediu mai plăcut, fără a investi în metode care nu aduc rezultate satisfăcătoare.

Potrivit acestora, blocarea sau controlul căldurii care intră în casă poate fi o modalitate utilă pentru a obține o schimbare semnificativă. Astfel, rulourile Velux reduc căldura radiantă cu până la 76% și mențin încăperile de la mansardă la o temperatură confortabilă chiar și în zilele toride de vară. Plasa transparentă permite trecerea luminii și menține vizibilitatea exterioară, iar roletele exterioare pot reduce căldura care intră prin ferestre cu până la 93%. Atât roletele exterioare, cât și rulourile oferă intimitate și protecție împotriva luminii directe a soarelui, iar montarea lor este mai ușoară decât recrearea unor metode mai puțin eficiente, confecționate acasă.