OTP Charity Tour, desfășurat sub deviza „Pedalează pe drumul spre roz!”, a atras la linia de start peste 80 de cicliști amatori și semi-amatori, dintre care mai mult de jumătate angajați ai OTP Bank România. Aceștia au pornit vineri, 19 mai, pe un traseu de 319 km pe ruta București – Muzeul Nicolae Minovici (start) – Sărata Monteoru – Vălenii de Munte – Academia Titi Aur (finish).

„Spiritul de comunitate, determinare și compasiune au definit acest tur. Împreună, am parcurs peste 16.000 km, depășind provocările și îmbrățișând bucuria de a merge cu bicicleta. Sunt recunoscător pentru efortul fiecărui participant care a pedalat pentru strângerea donațiilor și susținerea acestei cauze nobile”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România și ambasador al evenimentului.

„Kilometrii parcurși în acest tur caritabil salvează copiii care nu au altă șansă la viață. De fiecare dată când ridicăm un avion, așa începe povestea noastră, cu 1 euro adăugat la încă 1 euro. Iar faptul că astăzi am reușit, înseamnă că umanitatea este cea care ține oamenii în viață. În numele copiilor care zboară până la cer și înapoi, vă mulțumim că sunteți pe drumul spre roz și că le dați acestor copii șansa de a avea din nou mult roz în viața lor”, a declarat Adelina Toncean, Fondator Asociația Blondie.

Obiectivul OTP Charity Tour s-a concretizat în peste 16.000 de kilometri pedalați, astfel că OTP Bank România a donat la finalul competiției 1 euro pentru fiecare km parcurs pentru cauza Asociației Blondie.

Turul caritabil face parte din programul de acțiuni cu impact social pozitiv implementate de OTP Bank România, în cadrul strategiei ESG a băncii, urmărind rolul de actor social responsabil în comunitate.