Schneider Electric monitorizează impactul pe care îl are activitatea companiei asupra oamenilor și mediului din 2005, când a lansat și Barometrul de Sustenabilitate. 15 ani mai târziu, compania anunța că a redus emisiile de CO2 cu 120 milioane tone pentru clienții săi și a dat acces la energie electrică la încă 30 de milioane de oameni. În 2021, compania Corporate Knights a clasat Schneider Electric drept cea mai sustenabilă companie din lume in clasamentul Global 100.   

„Suntem extrem de mândri să fim un lider recunoscut pentru dezvoltarea durabilă. Dar ultimii ani ne-au amintit că nu este suficient. Cu doar 10 ani până la atingerea Acordului de la Paris și limitarea creșterii temperaturii la 1,5°C, trebuie să ne accelerăm eforturile de sustenabilitate, oferind în același timp acces mai multor oameni la energie și șanse egale”, spune Olivier Blum, Chief Sustainability Officer la Schneider Electric.

Prin programul Schneider Sustainability Impact 2021-2025, compania și-a propus să contribuie la toate obiectele de dezvoltară durabilă a Organizației Națiunilor Unite. Și-a asumat șase angajamente pe termen lung, susținute de 11 obiective la nivel global și locale.

Cele șase angajamente pe termen lung sunt:

  1. O activitate propice pentru un climat pozitiv, realizată prin investiția în dezvoltarea de soluții inovatoare care pot duce la decarbonizare.
  2. Eficiență privind resursele utilizate, prin activitate responsabilă și prin utilizarea tehnologiilor digitale pentru a păstra o planet curată.
  3. Păstrarea principiilor de încredere, prin susținerea noastră și a celor din jurul nostru la standardele de guvernanță socială.
  4. Crearea de oportunități egale, prin asigurarea că toți angajații sunt apreciați în mod unic și incluziv într-un mediu în care să se dezvolte.
  5. Atragerea forței tuturor generațiilor, prin încurajarea învățării, perfecționării și dezvoltării pentru fiecare generație, deschizând calea pentru următoarea generație.
  6. Susținerea comunităților locale, prin promovarea inițiativelor locale și prin facilitarea persoanelor și a partenerilor.

Rezultatele ESG din primul trimestru al anului

Schneider Electric a anunțat rezultatele primului trimestru al anului 2023, din programul său Schneider Sustainability Impact (SSI), alături de rezultatele sale financiare. La doar o lună după ce Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) a publicat cel mai recent raport care subliniază costul dramatic al inacțiunii globale în privința schimbărilor climatice, Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy and Sustainability Officer la Schneider Electric, a spus că „Acest raport ne reamintește că există încă timp pentru a acționa în această direcție, destul de scurt totuși. Vestea bună este că sunt deja disponibile soluții de reducere a emisiilor. Fiecare zi, fiecare săptămână și fiecare trimestru contează și facem tot posibilul pentru a ne accelera eforturile în mod metodic, sistematic și colaborativ.”

În acest trimestru, Schneider a înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește:

  • Clima și Resursele, ajutându-și în mod continuu clienții să-și reducă amprenta de carbon datorită soluțiilor care economisesc sau evită aceste emisii care au efecte negative. De asemenea, compania a făcut progrese semnificative în Proiectul Zero Carbon, care face parte din eforturile continue de a atinge Net-Zero în lanțul valoric Schneider până în 2050, conform unei strategii validate de Science Based Targets initiative (SBTi).
  • Echilibru și Generații – prin depășirea pragului de 40 de milioane de oameni care obțin acces la energie electrică curată și fiabilă și cu peste 430.000 de oameni acum instruiți în managementul energiei. Abordarea unică a Schneider Electric se bazează pe paradoxul energetic prin echilibrarea nevoii de a reduce emisiile de carbon legate de energie la nivel global, dând totodată putere comunităților să crească baza de competențe necesare pentru a-și susține nevoile viitoare în materie de energie și pentru a reduce decalajul de acces la energie.

Scorul SSI pentru primul trimestru al anului 2023 este de 5,25 din zece, ceea ce reprezintă un pas încurajator către atingerea targetului pentru întregul an de 6 din zece.