SGS anunță includerea sa în lista realizată de TIME și Statista a celor mai sustenabile companii din lume în 2024. SGS s-a clasat pe locul 6 din 500 de corporații la nivel global și ocupă prima poziție în sectorul de testare, inspecții și certificare (TIC).

TIME și Statista au evaluat de-a lungul vremii, folosind o metodologie riguroasă și transparentă, peste 5.000 de companii pe baza unor parametri precum ratingurile externe de sustenabilitate și angajamentele asumate, practicile de raportare corporativă și gestionarea responsabilă a mediului și a aspectelor sociale.

Scorul ridicat obținut de SGS întărește obiectivul său ambițios de reducere a emisiilor de carbon – emisii net zero până în 2050, obiectiv verificat de Science Based Targets. Ceilalți factori luați în considerare includ implementarea proiectelor de eficiență energetică, utilizarea energiei regenerabile pentru 97% din consumul total al firmei, aderarea la UN Global Compact, includerea în Anuarul S&P Global Sustainability și recunoașterea de către CDP drept companie de top în sfera sustenabilității. În plus, SGS este dedicată diversității, având 31,9% din pozițiile de conducere ocupate de femei.

Géraldine Picaud, CEO al SGS, a declarat: „Ne simțim extrem de onorați să fim recunoscuți de TIME și Statista pentru angajamentul nostru față de sustenabilitate. Acest rezultat ne răsplătește strategia adoptării unor practici sustenabile în cazul tuturor operațiunilor și acțiunilor pe care le întreprindem. Strategia noastră 2027 prevede obiective ambițioase de sustenabilitate și ne propunem să continuăm să fim un exemplu în implementarea celor mai bune practici, pentru obținerea unui impact sustenabil maxim”.

SGS este cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscută la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai SGS operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume.