Bolt, aplicația europeană de transport la cerere, a lansat campania Acasă cu Bolt, prin care încurajează posesorii de autovehicule să nu se urce la volan sub influența băuturilor alcoolice. Datele statistice indică faptul că, în perioada 2009 – 2020, în România au avut loc 3218 de accidente grave, cauzate de conducerea automobilelor sub influența alcoolului, accidente soldate cu 647 de victime.

Recenta modificare a Codului Penal prin legea Anastasia (Legea promulgată pe 7 iulie 2023) spune că o persoană care conduce un autovehicul sub influența alcoolului, a substanțelor psihoactive sau fără permis, și comite un accident de circulație soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare.

Chiar dacă ne deplasăm cu mașina personală pentru a ne întâlni cu prietenii într-o seară de weekend, nu înseamnă că trebuie să ne urcăm tot la volanul ei atunci când vine momentul să ne întoarcem acasă. Prin campania Acasă cu Bolt, vrem să le reamintim pasagerilor că Bolt reprezintă mereu o opțiune, mai ales dacă au consumat băuturi alcoolice”, spune Cristian Sălceanu, Country Manager Ride-hailing, Bolt România.

Pe toată durata lunii octombrie, utilizatorii pot afla direct de pe conturile de social media Bolt mai multe detalii despre ce funcționalități sunt utile în timpul sau înainte de călătorie, pentru a se bucura de o seară în oraș în siguranță, alături de prieteni.