Până pe 25 octombrie 2023, în luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, Auchan donează 30% din vânzările produselor Inextenso marcate cu eticheta Octombrie Roz către Asociația OncoHelp. Suma colectată în perioada campaniei va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive medicale necesare în procesul de prevenție și tratament al pacienților.

Printre articolele pe care clienții le pot achiziționa pentru a sprijini acest demers, se numără tricouri, șosete, lenjerie de damă, pijamale sau cămăși de noapte.

„Octombrie roz este luna cu un simbol aparte de informare și conștientizare cu privire la cancerul la sân, o problemă medicală, din păcate, cu care multe femei se confruntă, prevenția fiind esențială. Alături de Asociația OncoHelp ne dorim să contribuim în a  continua această luptă care are nevoie de tot sprijinul, iar dispozitivele medicale necesare performante ce vor fi achiziționate reprezintă și mai multe vieți salvate”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

Asociatia OncoHelp este o organizație non-guvernamentală care și-a asumat misiunea de a promova și susține orice tip de activitate menită să sprijine persoanele bolnave de cancer, luptând în același timp pentru dezvoltarea serviciilor medicale oncologice necesare în diagnosticarea și tratarea pacienților. Cancerul de sân se numără printre cele mai frecvente patologii oncologice tratate în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp. În ultimii 10 ani, 4373 de femei cu cancer de sân au fost investigate și tratate de specialiștii OncoHelp.