Grupul de companii Zentiva România susține proiectul Fundației Conservation Carpathia de a achiziționa o dronă pentru realizarea topografiei aeriene și monitorizare a zonelor de pădure unde accesul este dificil.  

Cu ajutorul dronei, echipa Fundația Conservation Carpathia va putea să evalueze rapid și precis starea plantațiilor, să identifice eventualele probleme și să ia măsurile necesare. Topografierea aeriană va furniza totodată informații despre densitatea și distribuția puieților, sănătatea coronamentelor și alte aspecte esențiale. 

”Parteneriatul cu Fundația Conservation Carpathia, ajuns deja în al cincilea an, confirmă angajamentul nostru pe termen lung față de protejarea și refacerea biodiversității. Suntem mândri că, prin sprijinul nostru, organizația dispune acum de un echipament avansat care va eficientiza activitățile de monitorizare a plantațiilor. Conservarea și protecția mediului reprezintă un pilon important în strategia noastră de dezvoltare sustenabilă”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Moldova. 

Zentiva și Fundația Conservation Carpathia au început parteneriatul în 2019, când au demarat primul proiect comun de refacere a biodiversității din Munții Făgăraș prin plantarea mai multor specii de arbori într-un areal afectat în trecut de exploatarea industrială. În cadrul parteneriatului au fost plantați 105.000 de puieți de fag, brad, molid, paltin, ulm și scoruș, iar puieții sunt urmăriți și îngrijiți timp de minim 3-5 ani pentru a le asigura dezvoltarea corespunzătoare. Zonele reîmpădurite sunt monitorizate și ulterior, iar acolo unde puieții s-au uscat, se fac completări. Ciclul este repetat, în medie, 5 ani după plantare, până când pădurea se poate dezvolta fără ajutor.