Habitat for Humanity România, Asociația Hercules și companiile partenere au inaugurat joi, 30 mai, Cantina BufKids. Cantina va oferi zilnic o masă caldă celor 50 de copii beneficiari ai Centrului de zi BufKids din Buftea. Această inițiativă sprijină eforturile de combatere a sărăciei și promovează accesul la educație prin nutriție adecvată.  

PENNY România, partenerul principal al proiectului, a pregătit prima masă din noua cantină, sub îndrumarea lui chef Nicolai Tand, alături de 15 copii ai centrului. 

”Ar fi cel puțin ineficient să le oferim copiilor vulnerabili cele mai moderne metode și oportunități educaționale înainte de a le satisface nevoile de bază. Una sau două mese pe zi la cantina BufKids, care să conțină toți nutrienții de care au nevoie copiii în creștere, sunt baza de la care putem începe pentru a hrăni tinerele minți, pentru a le inspira copiilor încrederea de care au nevoie – încrederea în ei înșiși și în viitor”, a declarat Petruța Stănescu, Director Executiv Asociația Hercules.

Mulți oameni au venit să ne ajute să construim cantina! Abia aștept să mâncăm împreună în noua clădire. Deja vorbim între noi despre cum vom mânca și vom găti împreună și i-am promis doamnei Petruța că vom ajuta și la aranjarea mesei și la curățenie. Ne place să avem grijă de centrul nostru pentru că este frumos și colorat și ne aduce bucurie. Am mai mulți prieteni aici decât la școală și îmi plac mai mult profesorii pentru că toți sunt drăguți cu noi. Când voi fi mare, vreau să ajut și eu alți oameni, așa cum fac voluntarii acum și doamnele noastre de la centru. A ajuta pe alții mi se pare cel mai frumos job din lume”, a declarat Adelina, 9 ani, beneficiară a Centrului și a cantinei BufKids.

”Suntem mândri să anunțăm finalizarea proiectului Bufkids, un centru care va avea un impact semnificativ asupra educației și vieții copiilor vulnerabili din Buftea. Prin acest proiect, am reușit să oferim nu doar un loc sigur și primitor pentru educație, ci și o cantină unde copiii pot beneficia de o masă caldă, esențială pentru dezvoltarea lor. Doresc să mulțumesc partenerilor noștri, precum și tuturor voluntarilor și susținătorilor care s-au implicat în acest proiect”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, CEO Habitat for Humanity România. 

Construirea cantinei s-a realizat cu ajutorul voluntarilor din companiile care au oferit și sprijin financiar. Pe toată perioada în care s-a dezvoltat proiectul, 20 de echipe, un total de 523 de voluntari, au contribuit la proiect cu 3.138 de ore de lucru.  

Construcția cantinei s-a realizat și cu sprijinul: HP, Dedeman, TCC Foundation, Fundația Saint-Gobain, PRO TV, Fundația Auchan, Mercedes-Benz Financial Services Romania, BRD, Fundația Telus, Legrand România și Coface România.