Wizz Air raportează că media emisiilor sale de carbon pentru 2023 a ajuns la 51,5 grame per pasager/kilometru, cu 6,8% mai puțin decât în 2022. Acesta reprezintă cel mai bun rezultat mediu anual pentru intensitatea carbonului înregistrat vreodată de compania aeriană într-un an calendaristic.

În februarie 2023, Wizz Air a obținut cele mai scăzute emisii de carbon raportate vreodată per pasager/kilometru într-o lună, 48,9 grame, reprezentând o reducere cu 8,3% față de aceeași lună din 2022.

Obiectivul Wizz Air în ceea ce privește emisiile flotei este reducerea acestora cu 25% până în 2030, comparativ cu nivelul de 57,2 grame per pasager/kilometru, înregistrat în 2020. În acest scop, Wizz Air mai anunță că și-a reînnoit flota prin adăugarea a 32 de aeronave Airbus A321neo în 2023. În prezent, compania aeriană operează 195 de aeronave Airbus cu o vârstă medie de 4,3 ani, în timp ce vârsta medie a industriei aviatice europene este de aproximativ 10 ani.

Ca parte a strategiei de sustenabilitate, în 2023 Wizz Air a încheiat parteneriate Neste și Cepsa, producători de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF), a făcut prima sa investiție de capital – 5 milioane de lire sterline în Firefly Green Fuels, companie britanică de biocombustibili, și a participat la o investiție de 50 de milioane de dolari americani în CleanJoule, start-up dedicat combustibilului sustenabil pentru aviație. În mai 2023, Wizz Air a devenit prima companie aeriană din Ungaria care a testat comercial furnizarea de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) împreună cu MOL, operând cinci zboruri de pe aeroportul din Budapesta cu un amestec SAF de 35%.

Pentru reducerea emisiilor Scope 3, în 2023 Wizz Air a început să efectueze operațiuni de handling complet electrice pe Aeroportul Roma Fiumicino, împreună cu Aviation Services, și pe aeroportul din Budapesta, împreună cu Menzies Aviation. Inițiativele permit reducerea emisiilor de CO2 din procesul de asistență la sol cu până la 80-85% per aeronavă, în comparație cu utilizarea echipamentelor cu motor diesel.