Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, a prezentat soluția TimberMod, având ca și componenta cheie lemnul, în locul oțelului, pentru soluțiile de centre de date modulare prefabricate (PFM).

Disponibilă în America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), această lansare promite să sprijine obiectivele de sustenabilitate ale clienților prin utilizarea unui material mai ecologic, care poate minimiza consumul de resurse și emisiile de CO2.

Dacă provine dintr-o recoltare durabilă, lemnul servește ca material de construcție regenerabil, cu potențialul de a combate epuizarea resurselor și de a reduce amprenta de carbon de până la trei ori în comparație cu oțelul. Această alegere ecologică se aliniază cu misiunea Vertiv de a oferi soluții care îndeplinesc standardele de înaltă performanță, dar care contribuie și la efortul global de reducere a emisiilor de CO2.

Suntem dedicați găsirii de soluții inovatoare care pot ajuta la reducerea amprentei de carbon a centrelor de date prin utilizarea de materiale și procese de construcție ecologice. Prin încorporarea materialelor din surse regenerabile, Vertiv TimberMod nu numai că oferă o opțiune mai ecologică, dar face acest lucru fără a compromite performanța, creând astfel un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra eficienței operaționale a clienților noștri”, a declarat Viktor Petik, vicepreședinte și lider EMEA pentru Vertiv Soluții Modulare Integrate.

Deși centrele de date din lemn nu sunt noi, ele au devenit mult mai accesibile acum prin faptul că un furnizor important de centre de date modulare prefabricate oferă blocuri de construcție pentru centre de date sau un întreg centru de date construit cu lemn, cu asigurarea inginerească că va rămâne fiabil”, a spus Vlad Galabov, director pentru cloud și centre de date la grupul de cercetare și consultanță tehnologică, Omdia.