Cinci școli gimnaziale din mediul rural au fost renovate și dotate cu laptopuri și echipamente IT prin proiectul „Brighter Futures”. Școlile se află în județele Botoșani, Bihor, Ialomița, Teleorman și Timiș, beneficiari fiind 500 de elevi și 100 de profesori.
Proiectul, aflat la cea de a cincea ediție, a fost finanțat de Technology_VOIS România și Fundația Vodafone România cu un buget de 424.000 de lei și implementat cu sprijinul Asociației BookLand. Renovarea școlilor o fost posibilă prin implicarea a 220 de voluntari din rândul angajaților Technology_VOIS România.
Sulița, Botoșani – S-a construit o platformă exterioară pentru activitățile recreative ale elevilor, a fost recondiționat mobilierul interior și exterior, au fost amenajate spațiile verzi, iar o anexă a școlii a fost renovată, amenajată și dotată ca laborator de informatică. Voluntarii au mai introdus în arhiva electronică a bibliotecii școlii titlurile existente.
Luncșoara, Bihor – Au fost efectuate lucrări de întreținere a terenului de sport, a sălilor de clasă, a caselor scărilor și a mobilierului din curtea școlii. Laboratorul de informatică a fost echipat cu mobilier, laptopuri, router, multifuncțională și un kit interactiv cu tablă inteligentă.
Rași, Ialomița – Școala, construită în 1900, a fost decopertată până la cărămidă și începute lucrările de renovare constând în amorsarea pereților interiori și exteriori și tencuirea parțială a interiorului. Pe perioada derulării lucrărilor de refacere, școala își desfășoară activitatea într-un alt spațiu în care voluntarii au reparat mobilierul. La finalizarea lucrărilor de renovare, școala va beneficia și de un laborator de informatică complet dotat.
Siliștea Gumești, Teleorman – Școala a fost zugrăvită, mobilierul recondiționat, iar în curtea școlii a fost refăcut pavajul. Laboratorul de informatică a fost dotat cu mobilier și echipamente IT.
Brestovăț, Timiș – S-au montat pavele în perimetrul scolii, s-a montat mobilierul școlar în laboratorul de informatică şi s-au instalat echipamentele IT. Au fost făcute, de asemenea, lucrări de amenajare a curții școlii.
Pe parcursul anului școlar 2023-2024, voluntarii vor continua activitatea de susținere a școlilor prin sesiuni de educație non-formală pentru elevi și profesori, constând în: orientare școlară și în carieră, managementul timpului, inteligență emoțională și cultură generală, sesiuni despre utilizarea eficientă a echipamentelor donate prin program, dar și pentru dezvoltarea abilităților digitale.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate