Promenada Sibiu se alătură eforturilor de a sprijini victimele abuzului domestic și familiile acestora, prin cea de a patra ediție a campaniei anuale de CSR, “Promenada Inimilor”. În perioada 29 martie – 21 aprilie 2024, sibienii pot contribui la strângerea de fonduri destinate activității Asociației pentru Libertate și Egalitate de Gen (A.L.E.G.), al cărei obiectiv principal constă în combaterea și prevenirea violenței împotriva femeilor.

Astfel, pentru  fiecare bon de cumpărături de minimum 100 de lei, scanat în aplicația SPOT în intervalul 29 martie – 21 aprilie, Promenada Sibiu donează 20 lei către A.L.E.G. De asemenea, după fiecare sesiune de shopping, vizitatorii Promenada Sibiu au oportunitatea ca implicarea să le fie recunoscută printr-un cadou-simbol al campaniei. Fiecare client care a ales să devină donator în cadrul campaniei „Promenada Inimilor” va primi un mesaj de tip pop-up, direct în aplicația SPOT, în urma scanării bonului de cumpărături. Mesajul va fi arătat la ghișeul Info Point, iar în baza acestuia va fi ridicat premiul, o broșă a donatorului în formă de inimă, simbol al aprecierii Promenada Sibiu pentru toți cei care au decis să dăruiască speranță.

Campania “Promenada Inimilor” este una dintre inițiativele pe care Promenada Sibiu le derulează cu scopul de a uni comunitatea locală în jurul unor cauze importante precum sprijinirea persoanelor din medii defavorizate, copiii cu diferite afecțiuni medicale, protejarea naturii etc. În fiecare an, este aleasă o organizație non-profit, care este sprijinită de Promenada Sibiu prin intermediul acestui demers.

A.L.E.G. este o organizație neguvernamentală care activează de 20 de ani în domeniul combaterii și prevenirii violenței împotriva femeilor și promovării egalității de gen. Cu o echipă dedicată de psihologi cu experiență și specialiști în drepturile omului, ONG-ul are o comunitate de voluntari de peste 350 de membri și se concentrează pe activități precum: consiliere psihologică, campanii de informare și educare desfășurate în Sibiu și la nivel național, activități de advocacy și lobby pentru schimbarea cadrului legislativ, organizarea de sesiuni de instruire pentru specialiști cu atribuții în combaterea și gestionarea violenței domestice (polițiști, asistenți sociali, psihologi etc.).