Alte 2.000 de calculatoare recondiționate de către Ateliere Fără Frontiere vor fi donate în a doua parte a ediției ”Dăm Click pe România” 2023, către 154 de instituții educaționale din 40 de județe ale țării.

”Dăm Click pe România” este un program al Asociației Ateliere Fără Frontiere care urmărește digitalizarea educației din România și scăderea decalajului educațional, prin echiparea cu infrastructură digitală a organizațiilor educaționale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat. În această categorie intră grădinițe, școli, licee, organizații non-guvernamentale sau instituții publice cu caracter social.

Ediția ”Dăm Click pe România” 2023, susținută de Kaufland România și OMV Petrom, a avut două apeluri de proiecte, iar la final, 4.000 de calculatoare vor ajunge la 289 de unități școlare și alte organizații educaționale care activează în comunități defavorizate.

Selectarea unităților beneficiare s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar partenerii și echipa programului. Fiecare aplicație înscrisă a fost notată între 1 și 10 pe baza unei grile de evaluare ce a urmărit sustenabilitatea, relevanța și impactul donației de calculatoare.

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații, toate fiind recondiționate de persoanele din grupuri vulnerabile și dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 26.000 de calculatoare recondiționate în atelierul educlick. În total, 3163 de organizații educaționale au beneficiat de echipamente în ultimii 15 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul școlilor din România.