Prin cea de-a șaptea ediție a programului „Meet and Code” în România și cea de-a doua ediție în Republica Moldova, Asociația Techsoup a sprijinit 79 de ONG-uri din cele două țări să desfășoare activități de programare prin care mai bine de 3.000 de elevi se pot familiariza cu lumea tehnologiei.

Micro-finanțările ”Meet and Code” au fost disponibile pentru organizațiile non-profit din România și Republica Moldova, precum asociații de părinți, elevi, absolvenți sau profesori. Fiecare organizație a putut primi maximum trei granturi, a câte 300 de euro, cu condiția ca cele trei activități să fi fost diferite.

Anul acesta, 73 de evenimente de tehnologie au fost susținute prin program în România și 21 în Republica Moldova. Organizațiile care au aplicat în acest an pentru granturi ”Meet and Code” au fost, majoritar, ONG-uri mici și mijlocii, din zone rurale și suburbane, dedicate profesorilor, tinerilor sau domeniului educației nonformale.

”Meet and Code este mai mult decât un program de finanțare, este o comunitate de profesori și organizații non-profit care aduc idei și concepte STEAM noi în școli, biblioteci și nu numai. În ultimii 6 ani de când coordonez acest program, m-am bucurat să cunosc personal toate organizațiile aplicante, să urmăresc progresul și impactul lor și să văd cum tehnologia devine mai accesibilă pentru zeci de mii de copii și tineri din România și Republica Moldova”, a declarat Ana Stamatescu, coordonator Meet and Code România & Republica Moldova.

Din 2017 până în acest an, 213 ONG-uri au realizat 519 de activități educaționale de programare și tehnologie care au ajuns la aproximativ 21.000 de copii și tineri în cadrul programului coordonat în România și Republica Moldova de către Asociația Techsoup. Valoarea totală oferită în granturi s-a ridicat la 155.700 EURO.

Programul este organizat și coordonat la nivel european de Haus des Stiftens și TechSoup Europe. În acest an, programul este susținut de Amazon și SAP în toate cele 25 de țări europene partenere.

Până în 2030, România s-a angajat să îndeplinească obiectivul Uniunii Europene privind digitalizarea. Pentru asta, trebuie să sporească competențele digitale de bază până la 80% pentru persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani și să atingă cota de 20 milioane de specialiști în domeniul tehnologiei informației șși a comunicațiilor (TIC).