Într-un peisaj economic incert, companiile din România, dar și consumatorii persoane fizice, se orientează tot mai mult spre reducerea cheltuielilor în 2024, având o abordare mai sustenabilă și eficientă din punct de vedere financiar în ceea ce privește amenajarea birourilor.

Astfel, piața de mobilă office second-hand cunoaște cel mai mare avânt în acest an, fiind estimată o creștere a cererii de 20% față de anul 2023, potrivit Princemob Buro, unul dintre principalii furnizori de mobilier de birou second-hand.

Toate datele noastre ne arată că cererea este în creștere, chiar dacă majoritatea analiștilor sunt sceptici în privința unui trend crescător pe parte economica în anul în care am pășit. Iar în acest context, companiile se vor orienta către reducerea cheltuielilor, mobilierul second-hand pentru amenajarea birourilor fiind preferat în acest sens. În ansamblu, experimentăm un avânt fără precedent, mai ales că firmele își îndreaptă atenția către opțiunile care aduc beneficii duble: economisirea substanțială și responsabilitatea ecologică”, declară George Udriște, CEO Princemob Buro.

Totodată, piața de mobilă second-hand devine tot mai importantă în contextul economiei circulare și al trendului de a reduce cât mai mult consumul produselor fabricate din materii prime. Pe lângă comercializarea mobilei second hand, care favorizează reducerea risipei, Princemob Buro a lansat o campanie de plantare a unui copac pentru fiecare birou vândut. Campania demarată la începutul anului 2023 în parteneriat cu organizația Plantăm Fapte Bune, a dus la plantarea a peste 1.000 de puieți pe parcursul anului trecut.