Portland Trust, dezvoltator de clădiri comerciale eficiente energetic, anunță tranzacționarea unui nou proiect fotovoltaic care, prin anvergură, se numără printre cele mai ample proiecte fotovoltaice din România. Cu o suprafață de 290 de hectare, proiectul dezvoltat de Portland Trust a fost achiziționat de către Nofar Energy, unul din liderii mondiali în domeniul investițiilor în energie regenerabilă.

Parcul fotovoltaic dezvoltat de Portland Trust la Corbii Mari, județul Dâmbovița, are o putere instalată de 255 de MW, o scalare semnificativă față de parcul de la Rătești, primul din proiectele regenerabile ale Portland Trust, care are o putere de 153 MW și o suprafață de 165 hectare.

Proiectul de la Corbii Mari a fost aprobat în 2023 și începând cu 2024 va introduce în rețeaua electrică aproximativ 362 GWh pe an energie regenerabilă.

”Portland Trust și-a diversificat portofoliul cu proiecte de mare anvergură pe segmentul energiei verzi. Această nouă etapă în consolidarea portofoliului nostru în România ne-a permis să ajungem într-un timp record să dezvoltăm cel mai mare parc fotovoltaic din România. Această tranzacție ne oferă încredere să explorăm acest segment și pe viitor și să ne lansăm în proiecte și mai ambițioase. La mai bine de 25 de ani de prezență pe piața din România, suntem bucuroși că prin proiectele pe care le vizăm, susținem strategia națională de decarbonizare. Anul 2023 a marcat accelerarea proiectelor fotovoltaice în portofoliul nostru, iar tranzacționarea celor două proiecte de la Corbii Mari și de la Rătești subliniază că suntem unul dintre puținii dezvoltatori care au reușit să gestioneze cu succes proiecte la o scară atât de mare”, declară Florin Furdui, Country Manager Portland Trust România.

În total, proiectele dezvoltate de Portland Trust  până anul acesta vor produce în jur de 444 GWh/an de energie regenerabilă.