Kaufland România a deschis primul său magazin din București cu o mini-pădure urbană, plantată pe o suprafață de 1500 mdin parcarea noului hipermarket. Inițiativa marchează începutul unui nou proiect, prin care Kaufland își propune să contribuie la reducerea poluării în mediul urban.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul angajaților Kaufland, în cadrul programului „Plantăm fapte bune în România” și au fost plantați în primă etapă aproximativ 2000 de puieți, ce vor fi completați periodic și îngrijiți în următorii ani.

Pe lângă mini-pădure, parcarea cu o capacitate de 240 locuri mai găzduiește 9 locuri de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități și 7 locuri pentru părinți. Totodată, clienții au la dispoziție și 5 locuri cu acces la stațiile de încărcare pentru mașinile electrice și rastele pentru biciclete.

Mini-pădurea de la Kaufland Popa Nan face parte dintr-o serie de șase proiecte asemănătoare, planificate până la finalul anului 2024. Conceptul a fost testat printr-o etapă pilot derulată în martie 2023, la magazinul Kaufland Crevedia, județul Dâmbovița, unde a fost plantată prima mini-pădure urbană, cu 1.000 de puieți și o suprafață de 1.200 m2.  Se vor planta astfel de păduri și la Kaufland Emil Racoviță din București, Kaufland Comarnic și Kaufland Zalău.

Construit pe o suprafață totală de peste 6.000 m2, hipermarketul are un spațiu de vânzare de aproximativ 3.300 m2 și oferă clienților accesul la numeroase facilități ecologice și automate pentru returnarea ambalajelor, cu sau fără simbolul SGR „Ambalaj cu garanție”.

Prin deschiderea magazinului de pe Str. Popa Nan din sectorul 2, Kaufland România ajunge la o rețea de 23 de unități în București, respectiv 173 la nivel național.