7 proiecte care implică 18 grădinițe, școli și licee din 8 județe au primit finanțări de aproape 330.000 euro în cadrul ediției 2023 a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, lansat și susținut de ING Bank România. Dedicat anul acesta instituțiilor de învățământ, el s-a adresat inițiativelor care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

ONG-urile câștigătoare în 2023 sunt: Asociația Moral Compass, Asociația CSR Nest, Asociația De-a Arhitectura, Asociația THE DA VINCI SYSTEM, Life Education for All, Fundația de Abilitare Speranța, Asociația Dreptul la Viitor.

Cele 7 proiecte, alese de un juriu intern ING, contribuie la eficientizarea energetică a școlilor, la îmbunătățirea spațiilor de învățare pe criterii de sustenabilitate, extinderea infrastructurii pentru gestionarea deșeurilor, dar și la conștientizarea importanței protejării mediului înconjurător. Mai exact, prin intermediul acestor proiecte se vor instala panouri fotovoltaice în 5 școli din Iași și Prahova, iar în 4 școli din Cluj iluminatul clasic va fi înlocuit cu becuri led și vor fi montate economizoare de apă. Reamenajarea sustenabilă prin design participativ se va realiza în 5 școli din București, Hunedoara, Suceava și Vaslui.

”Orice inițiativă care poate să contribuie la transformarea generațiilor următoare în susținători activi ai cauzelor ce promovează un mediu mai bun de trăit este binevenită. Ne bucurăm că Adoptă un Proiect s-a dovedit a fi un program cu longetivitate, care unește colegii de peste tot din bancă ce își doresc să aibă un cuvânt de spus, să susțină și să sprijine societatea civilă”, declară Misha Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

2023 marchează și o donație de 1,3 milioane de euro a ING Bank România pentru unul dintre cele mai votate ONG-uri din istoria programului de granturi ”Adoptă un Proiect” – Asociația Inima Copiilor.

”În fiecare zi, în România vin pe lume inimi care au nevoie de ajutor ca să continue să bată: copii cu malformații cardiace, nou-născuți cu afecțiuni extrem de grave. Cu toții merită cele mai bune condiții de tratament, în secții performante și moderne. Sponsorizarea primită de la ING Bank ne ajută să facem cele două proiecte așa cum le-am conceput, cu maximum de atenție la fiecare detaliu. În numele viitorului acestor copii, în numele echipelor medicale pe care le ajutăm astfel să își facă meseria în condiții mai bune, mulțumim din inimă, ING Bank!”, a declarat Alexandru Popa, Președinte al Asociației Inima Copiilor.

Asociația Inima Copiilor va folosi aceste fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale necesare, instalarea și punerea în funcțiune a instalației de climatizare specializată din Secția de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și pentru a acoperi costurile corespunzătoare realizării construcției și a infrastructurii pentru trei dintre cele 27 de posturi de tratament (saloane individuale) pentru nou-născuți de la Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.