Toamna aceasta, 20.000 de copaci au prins rădăcini în județul Alba, în cadrul unei acțiuni de împădurire organizată de Plantăm fapte bune în România și sponsorizată de JYSK.

Startul a fost dat printr-un eveniment de plantare cu voluntari, la care au participat angajați JYSK din zonă și copii de la școala generală din Abrud, județul Alba.

A fost cel de-al șaptelea an în care JYSK susține o acțiune de împădurire realizată de Plantăm fapte bune în România și cel de-al cincilea an în care compania plantează în județul Alba, în zona Roșia Montană. De la începutul parteneriatului cu Plantăm fapte bune în România, în anul 2017, JYSK a susținut financiar plantarea a 152.000 de puieți în județele Alba (122.000 de puieți) și Dâmbovița (30.000 de puieți).

Ziua de plantare a fost ca la carte – cu voluntari punctuali, echipați corespunzător pentru o plantare pe munte. De unde pot spune că se vede o experiența voluntarilor după cei 7 ani de colaborare, în care alături de echipa JYSK am plantat an de an zeci de mii de puieți forestieri. I-am avut alături de noi și pe elevii școlii generale din Abrud, din ciclul gimnazial, însoțiți de profesori. Ne-am permis, astfel, să le oferim câteva ore de silvicultură, pe înțelesul lor, despre puieții de molid, tehnica de plantare, arborii maturi din teren și restul elementelor care formează ecosistemul forestier”, a spus Simona Camburu, Coordonator Fundraising Plantăm fapte bune în România.

În general, îmi place să fac lucruri pentru natură. A fost frumos pentru că anul acesta am plantat alături de copii. Ei au fost încântați și foarte deschiși, chiar aveau fiecare câte o sapă micuță a lor, pentru a planta. La noi în zona nu au loc prea multe activități de acest gen, de-asta mă bucur foarte mult că JYSK organizează o plantare și pot participa”, spune Elena Gordan, Store Manager JYSK Petroșani.

Următoarele etape ale plantării s-au desfășurat în luna noiembrie, mecanizat și cu ajutorul zilierilor.