UNICEF în România lansează și în acest an o invitație cadrelor didactice și elevilor din România de a participa la Cea mai mare lecție din lume, un proiect care promovează utilizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în procesul de învățare, astfel încât copiii să poată contribui la un viitor mai bun pentru toți.

Planul de lecție pe care UNICEF îl propune elevilor și profesorilor se referă la schimbările climatice și poluare, în special poluarea apei. Conform unui recent sondaj desfășurat pe platforma U-Report, 73% dinspre respondenții români, copii și tineri, au declarat că sunt preocupați de schimbările climatice, 85% declarând că sunt afectați de aceste schimbări în prezent.

Profesorii se pot înscrie accesând platforma online qie.ro, de unde pot descărca și materialele didactice. După desfășurarea lecției, cadrele didactice pot reveni pe platforma qie.ro pentru a descărca un certificat de participare în format electronic. Durata lecției este de aproximativ 60 de minute și este destinată copiilor cu vârsta între 8 și 14 ani, putând fi folosită atât în școli, cât și în spații extrașcolare.

”Îmi face deosebită plăcere să adresez și în acest an o caldă invitație profesorilor și elevilor din România de a participa în excelentul proiect Cea mai mare lecție din lume. Pentru copii, este o ocazie excelentă de a învăța despre obiectivele de dezvoltare durabilă și drepturile copiilor, așa cum sunt ele stipulate în Convenția cu privire la drepturile copilului, a cărei adoptare o sărbătorim pe 20 noiembrie”, a declarat Anna Riatti, Reprezentanta UNICEF în România.

În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la drepturile copilului, UNICEF aniversează Ziua internațională a drepturilor copilului la nivel global. În 2023 se împlinesc 34 de ani de la adoptarea Convenției.