În ultimul an, peste 1.400 de persoane au participat la atelierele organizate de Ursus Breweries și Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), în cadrul programului „Părinți eficienți, copii fericiți”.

Atelierele au fost dezvoltate cu scopul de a contribui la prevenirea consumului de alcool în rândul minorilor, prin sprijinirea părinților și profesorilor cu informații din partea unor specialiști în psihologie, educație sau dezvoltare personală. Proiectul inițiat în 2017 se înscrie în strategia de dezvoltare durabilă a Ursus Breweries.

Suntem bucuroși că acum și mai mulți părinți și profesioniști din educație au la îndemână instrumente și informații valoroase, pe care le pot folosi pentru a înțelege și a susține dezvoltarea tinerilor.​ Credem că doar împreună și printr-o informare continuă putem preveni consumul de alcool în rândul minorilor”, a declarat Robert Uzună, Vicepreședinte Corporate Affairs Ursus Breweries.

Cea mai mare influență în decizia minorilor de a consuma sau nu alcool o au părinții, de aceea, în ultimii 6 ani, Ursus Breweries și-a îndreptat atenția către dialogul cu aceștia, precum şi cu cadrele didactice din România. Astfel, programul „Părinți eficienți, copii fericiți” are scopul de a sprijini adulții să ia decizii informate cu privire la consumul de alcool și să discute despre acest subiect cu minorii.

Din octombrie 2022, la atelierele organizate de Ursus Breweries au participat mai mult de 1.400 de beneficiari direcți – părinți și asistenți maternali, profesori, mediatori și consilieri școlari, psihologi, asistenți sociali și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale care lucrează cu minori. În această perioadă au fost organizate 13 ateliere online și în format fizic susținute de specialiști în psihologia copilului, sociologie, psihoterapie, dezvoltare personală.

Interesul, prezența numeroasă și implicarea participanților la activitățile din cadrul proiectului reprezintă o confirmare pentru FONPC că își împlinește misiunea sa de a oferi susținere și ghidare părinților, cadrelor didactice și profesioniștilor din domeniul educației. Într-o societate în continuă dezvoltare a tehnologiei, este util și necesar să sprijinim dezvoltarea metodelor pozitive de educație, cultivarea relației de încredere părinte-copil-cadru didactic și o comunicare deschisă. Acest proiect are la bază valori importante pentru noi precum solidaritatea, parteneriatul, implicarea și participarea. Împreună suntem puternici”, a declarat Daniela Boșca, Director Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil.