Oxygen, agenție independentă de comunicare, își continuă acțiunile de împădurire și plantează puieți de molizi în județul Prahova, pe o suprafață de două hectare, în apropierea Platoului Slon, într-o zonă care necesită regenerare.

Acțiunea desfășurată ca parte din angajamentul continuu al agenției de reducere a propriei amprente de carbon și de a crea ecosisteme durabile, a fost realizată în parteneriat cu Asociația CSR Nest și cu sprijinul Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

Pădurile sunt esențiale pentru mediu, deoarece ajută la menținerea echilibrului ecologic, în controlul schimbărilor climatice care ne afectează tot mai mult și în captarea gazelor cu efect de seră emise de activitățile umane.

Pădurile de molizi au un rol important de modelare a climatului. Molidul se adaptează ușor la condiții variate de mediu, este rezistent la ger și secetă și are o capacitate aparte de a capta carbonul. Datorită coroanei uniforme și dense, molidul păstrează umbra și reduce pierderile de apă din sol.

Oxygen a dat startul acțiunilor de împădurire în anul 2022, când, în parteneriat cu Asociația CSR Nest, compania a demarat proiectul Pădurea Oxygen, plantând pe o suprafață de 2,3 hectare. Odată cu cea mai recentă acțiune de împădurire, Pădurea Oxygen ajunge la o suprafață totală de peste 4 hectare și 5.000 de puieți de platan, molid și salcie, plantați de voluntari din cadrul companiei în trei locații din județul Prahova.

Irina Manole-Head of Sustainability and CSR Oxygen”Suntem cu toții preocupați de starea din prezent a mediului și sănătatea oamenilor și nu putem rămâne impasibili când știm că vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă înregistrată vreodată. Pădurea Oxygen este programul nostru de implicare și responsabilitate socială și a devenit rapid activitatea preferată de voluntariat a colegilor, cărora le mulțumesc încă o dată pentru participare. Cu aceste inițiative de împădurire, nu plantăm doar copaci, ci ne aducem contribuția pentru un viitor durabil”, a declarat Irina Manole, Head of Sustainability & CSR Oxygen.

Începând cu anul 2022, Oxygen a devenit și prima agenție integrată de comunicare din România care își monitorizează amprenta de carbon, asumându-și trecerea într-o nouă etapă, în care componenta de sustenabilitate și mediu devine o prioritate. Un pas important în această direcție l-a constituit și înființarea unui nou departament prin care Oxygen pune la dispoziția companiilor partenere servicii de consultanță strategică și comunicare pe teme de sustenabilitate.