NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent pentru Ploiești Shopping City. Aceasta este cea mai recentă versiune a acreditării BREEAM și se axează pe îndeplinirea criteriilor de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice și la ajustarea activelor.

Procesul de certificare pentru proiectul Ploiești Shopping City, deținut de NEPI Rockcastle, s-a derulat pe parcursul a peste 3 luni și a cuprins două etape. Prima fază a constat în evaluarea eficienței clădirii, iar scorul obținut a fost de 75,3%. În cea de a doua etapă a fost analizată performanța practicilor de management, rezultatul fiind de 71,8%.

Ploiești Shopping City a obținut calificativul “Excellent” în cadrul standardului BREEAM In-Use datorită inițiativelor sustenabile, cum ar fi: sistemul inteligent de management al clădirii care diminuează consumul de energie; reducerea consumului de apă; implementarea sistemelor de colectare a apelor menajere și a sistemelor de prevenire a scurgerilor de apă; eliminarea și colectarea inteligentă a deșeurilor; asigurarea unui management individual al deșeurilor cu accent pe eforturile de reciclare; dezvoltarea de soluții centrate pe biodiversitate prin intermediul zonelor verzi interne și externe.

Îmbunătățirea ratingului BREEAM In-Use pentru Ploiești Shopping City este un pas firesc în strategia de business a NEPI Rockcastle, care se concentrează pe dezvoltarea de clădiri durabile pentru comunități, respectând în același timp mediul înconjurător. Gestionăm consumul de energie, ceea ce duce la reducerea emisiilor, și facem progrese semnificative în achiziționarea și generarea de energie electrică din surse regenerabile. În conformitate cu strategia noastră ESG, ne adaptăm activele pentru a fi mai sustenabile, rezistente la schimbările climatice și ne străduim să creăm un mediu mai bun pentru comunitățile și chiriașii noștri„, a declarat Magdalena Gibney, Group Head of Sustainability, NEPI Rockcastle.

Alături de Ploiești Shopping City, alte trei centre comerciale și un parc de retail, deținute de NEPI Rockcastle, au primit certificarea BREEAM In-Use V6 Excellent în 2023: Promenada Mall București, Shopping City Târgu-Jiu, Shopping City Piatra-Neamț și Vulcan Value Center.

BREEAM reprezintă una dintre principalele metodologii de evaluare a sustenabilității la nivel mondial pentru proiecte de planificare generală, infrastructură și clădiri. Certificarea recunoaște și reflectă valoarea activelor cu performanțe superioare pe tot parcursul ciclului de viață al mediului construit, de la construcția nouă, prin performanță în exploatare, până la recondiționare.