MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 18-a ediție a Programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de responsabilitate socială a MOL România, care are rolul de a susține dezvoltarea unor proiecte de mediu și implicarea tinerilor în inițiativele de protejare a naturii. Organizațiile pot depune cereri de finanțare până pe data de 26 februarie 2024 pentru proiecte care vizează oricare dintre cele două componente ale programului: Permacultură în Zone Urbane și Arii Naturale Protejate, valoarea totală a finanțării fiind de 854.000 de lei.

Prin această inițiativă, care este o extensie a angajamentului nostru de sustenabilitate pe termen lung, am reușit să susținem implicarea a peste 250.000 de tineri în inițiative menite să îi ajute să descopere de ce este important să prețuiască mediul, oferindu-le, în același timp, acces la resursele de care au nevoie pentru a face asta. Datorită acestui program, câștigătorii granturilor au organizat aproape 3.000 de activități extrașcolare, care au culminat cu reabilitarea unor suprafețe extinse de teren, acțiuni de plantare de arbori și arbuști și crearea unor poteci tematice în ariile naturale protejate”, a declarat Gábor Mozga, CEO & Country Chairman al MOL România.

Componenta de Permacultură în Zone Urbane va oferi finanțare pentru inițiative care promovează conceptul de permacultură și care reușesc să contribuie la dezvoltarea agriculturii durabile în orașe, mizând pe implicarea comunităților locale.

Pentru componenta Arii Naturale Protejate sunt eligibile inițiativele care pot contribui la promovarea ariilor protejate din România, respectiv proiectele care prin implicarea activă a comunităților locale, precum și a ONG-urilor și școlilor, ajută oamenii să înțeleagă mai bine rolul ariilor protejate și de ce este nevoie să fie prezervate.

Cea de-a 18-a ediție a Programului Spații Verzi marchează o nouă etapă importantă în demersul nostru către un viitor mai sustenabil. Continuăm astfel să facem pași importanți împreună pentru o lume mai verde și mai rezilientă, unde fiecare inițiativă, indiferent cât de mică, sau mare, contribuie prin acțiuni concrete și educative la păstrarea echilibrului ecologic atât de necesar, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

Fiecare proiect câștigător poate beneficia de un buget de maximum 40.000 de lei, iar propunerile vor fi evaluate de către un juriu de specialitate. Rezultatul selecției va fi anunțat până la sfârșitul lunii martie.

După implementarea proiectelor care vor obține finanțare, va fi acordat câte un bonus în valoare de 10.000 de lei pentru câte un proiect din fiecare dintre cele două arii, Permacultură în Zone Urbane, respectiv Arii Naturale Protejate, acordat în funcție de rezultatele obținute.