Pentru a încuraja conversațiile și pentru asigurarea accesului la informare, Maybelline New York s-a asociat cu Fundația JED pentru a crea Brave Talk, un program de educare cu privire la sănătatea mintală, dezvoltat de experți și oferit gratuit. Programul este conceput să ofere studenților abilitățile necesare pentru a-și încuraja colegii cu dificultăți să se adreseze serviciilor de îngrijire.

Inițiativa are la bază și rezultatele unui raport Healthy Minds din 2020, potrivit căruia mai mult de jumătate dintre studenții aflați în primul lor an universitar (54%) au simțit frecvent anxietate, iar 60% dintre ei nu se adresează profesioniștilor pentru ajutor. Acești studenți caută ajutor la prietenii lor.

Am creat un program care pune suportul individual pentru sănătatea mintală în mâinile tuturor. Cu Brave Talk, credem că mai multe persoane se vor simți ascultate, susținute și conștiente de resursele disponibile pentru ei. Credem cu pasiune că nimeni nu ar trebui să lupte singur„, a declarat Trisha Ayyagari, Președintele Global al Brandului Maybelline New York.

Obiectivul programului Brave Together este să ofere suport individual unui milion de oameni din toată lumea și să doneze 10 milioane de dolari pentru cauze legate de sănătatea mintală, până în 2025.

La nivel local, campania se derulează în perioada 1-31 Octombrie, în parteneriat cu organizația non-profit depreHUB. Activitățile includ traininguri offline la Universitatea Politehnica din București și traininguri online, printr-o platformă susținută de specialiști depreHUB.

Când vine vorba de sănătate mintală, cu toții jucăm un rol esențial în sprijinirea și îngrijirea persoanelor apropiate care trec prin momente dificile. Este important să fim conștienți de semnele și simptomele depresiei și anxietății și să creăm un mediu în care persoana să se simtă în siguranță să vorbească despre ceea ce simte. Să nu uităm că prevenirea și gestionarea depresiei și anxietății necesită o abordare holistică, care să implice atât suportul din partea persoanelor apropiate, cât și intervențiile profesionale. Prin crearea unei rețele de susținere și prin încurajarea relaționării și comunicării deschise, putem contribui semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate mintală a comunității noastre”, declară Yolanda Crețescu, fondator depreHUB.

Creat în parteneriat cu experții clinicieni ai JED, Brave Talk este o instruire gratuită, bazată pe scenarii și cu durată de numai 90 de minute. Cursul prezentat de personalul universităților, îi va învăța pe studenți cum să recunoască problemele de sănătate mintală, cum să ofere sprijin și cum să își convingă colegii că au nevoie de ajutor profesional.