OSCAR Downstream, cea mai mare companie independentă de distribuție a carburantului din România, a contribuit la sfârșitul lunii septembrie la renovarea liceului Sextil Pușcariu din Bran, județul Brașov.

Acțiunea de renovare a fost susținută financiar de OSCAR Downstream și s-a realizat cu voluntari din cadrul companiei. Desfășurat pe parcursul a 4 zile, proiectul a inclus renovarea completă a 9 săli de clasă, înlocuirea mobilierului deteriorat, decorarea spațiului interior, reamenajarea curții exterioare, înlocuirea și recondiționarea mobilierului de exterior și a elementelor de recreere. Pe lângă implicarea angajaților, procesul de renovare a beneficiat și de suportul unei echipe de specialiști.

Implicarea activă în societate reprezintă o tradiție a OSCAR Downstream, pe care o respectăm cu entuziasm în fiecare an. De-a lungul timpului, am avut numeroase inițiative de voluntariat prin care am confirmat angajamentul nostru față de comunitățile în care suntem prezenți. Cele mai multe au fost centrate pe educație, pentru că ea reprezintă un pilon cheie în viziunea noastră de dezvoltare sustenabilă. O generație tânără educată reprezintă o șansă în plus pentru un viitor mai bun”, a declarat Nicolae Bănică, CEO Oscar Downstream.

De-a lungul anilor, echipa OSCAR a derulat acțiuni similare și în alte comunități din România, precum cea din Drașov, Jud. Alba, un proiect complex de renovare, dotare și decorare a școlii gimnaziale și a grădiniței din localitate. Dincolo de contribuția pe care o generează la nivelul comunităților locale, aceste acțiuni ajută și la consolidarea echipei, prin sudarea relațiilor între colegi și confirmarea valorilor comune pe care le promovează compania, de peste 22 de ani.

Strategia de sustenabilitate a OSCAR Downstream este construită pe cinci piloni de acțiune, fiecare cu inițiative separate – OSCAR pentru angajați (implicare prin acțiuni de voluntariat), OSCAR pentru comunitate (promovarea tinerei generații de artiști și sportivi români și o implicare activă în comunitate pe toate planurile, cu scopul unui viitor mai bun), OSCAR pentru Educație (implicarea activă pentru susținerea educației copiilor și tinerilor), OSCAR pentru sănătate (inițiative pentru îmbunătățirea și modernizarea sistemului medical) și OSCAR pentru Mediu (inițiative pentru politici sănătoase și măsuri de siguranță).