EVconnect, una dintre cele mai extinse rețele de stații de încărcare pentru vehicule electrice din România și partener al EVBox, a instalat alte 20 de stații de încărcare rapidă în benzinării din vestul țării.

Cele 20 de stații rapide instalate recent într-una dintre cele mai mari rețele de benzinării din România sunt fabricate de EVBox în Franța. Stația modulară EVBox Troniq are o putere de 150 kW, care poate fi crescută ulterior la 240 kW, și poate încărca simultan două mașini, în timp ce balansează puterea pentru a furniza mai mult curent mașinii cu bateria mai descărcată.

Odată cu instalarea noilor stații, rețeaua de încărcare EVconnect atinge pragul de 400 de stații în România și se intenționează ca până la sfârșitul anului să se ajungă la 500 de stații. Obiectivul operatorului până în 2025, este ca rețeaua EVconnect să includă cel puțin 3.000 de stații electrice.

Anul trecut, în rețeaua EVconnect au fost înregistrate 166.244 de sesiuni de încărcare, însumând 2,37 GWh. Peste 10.000 de utilizatori și-au încărcat deja mașinile în mod constant din cei 29.434 de utilizatori EVconnect.

Potrivit noilor reglementări ale Consiliului UE, în perioada 2025-2030, principalele rute din spațiului european trebuie să fie dotate la fiecare 60km cu stații rapide de peste 150 kW. Conform noilor reguli, țările UE mai sunt obligate să crească numărul de stații de încărcare electrice și cu hidrogen, simplificând totodată procesul de încărcare.