Începând cu 1 mai 2024, Leroy Merlin va vinde exclusiv becuri LED, ca urmare a inițiativelor demarate de companie în vederea optimizării consumului de resurse și decarbonizarea gamei de produse. Decizia se aliniază obiectivelor de a oferi clienților produse durabile, sustenabile și eficiente energetic. Prețul unui bec LED comercializat în toată rețeaua de magazine Leroy Merlin, respectiv online, va începe de la 3,8 lei.

Potrivit reprezentanților Leroy Merlin, becurile LED consumă de aproximativ 10 ori mai puțin curent electric decât cele cu halogen și au o durabilitate de până la 25.000 ore, în comparație cu becurile cu halogen care rezista cca 2.000 ore. Totodată, utilizarea unor becuri LED contribuie cu până la 80% la reducerea cheltuielilor de factură și a amprentei de carbon, având o eficiență energetică crescută.

”Ce ne dorim, în primul rând, cu această decizie, este să facem pasul următor în angajamentul Leroy Merlin pentru o planetă mai sănătoasă, oameni fericiți și prosperitate, și anume, schimbarea modelului de business, dintr-unul liniar, într-unul care să aibă o componentă puternică de economie circulară. Grija pentru resurse, respectul față de viitorul nostru și al generațiilor care ne succed trebuie să fie constante și graduale. Fiecare pas în această direcție are importanța sa, iar noi suntem dedicați misiunii de a oferi servicii și produse durabile, eficiente energetic, sustenabile si pentru toți cei care își doresc să aibă un impact pozitiv asupra planetei”, a declarat Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România.

”Cu siguranță tehnologia LED este cea mai bună opțiune, atât din punct de vedere al eficienței energetice, cât și al durabilității sau amprentei de carbon. Înainte de a veni cu soluții concrete în fața clienților, avem grijă să le putem oferi exemplul nostru. Astfel, pe lângă investițiile în energie verde și panouri fotovoltaice instalate pe magazinele Leroy Merlin, am diminuat consumul de energie cu aproximativ 15% în 2023. Credem cu tărie că schimbarea începe cu noi și că fiecare acțiune pe care o facem trebuie să includă componenta de sustenabilitate, dacă vrem ca schimbarea să aibă impact pozitiv pe toate planurile”, a declarat Mihaela Voinea, Lider Dezvoltare Durabilă Leroy Merlin România.

Această inițiativă de sustenabilitate se alătură seriei de acțiuni menite să îndeplinească obiectivele Acordului de la Paris, la care au aderat toate statele membre UE și în care s-au înscris atât grupul Adeo, cât și Leroy Merlin, de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 50% până în 2035 și de a atinge neutralitatea climatică până în 2050.