MedLife a marcat Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer (15 februarie) printr-un eveniment în cadrul căruia Mihai Leu s-a alăturat programului #SperanțaNuMoareDeCancer. În cadrul evenimentului, multiplul campion și-a donat prima medalie obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și transformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.

Primele 21 de fundițe au fost oferite copiilor care au învins această boală gravă, devenind Campioni ai Speranței. Alte 79 de fundițe rămân expuse la Institutul Oncologic din Cluj în așteptarea viitorilor Campioni.

Acestă medalie reprezintă foarte mult pentru mine, fiind primul meu titlu de campion național, dar o dăruiesc cu inima deschisă pentru copiii care înving cancerul. Pentru mine, care am venit dintr-un sport puțin mai dur, să fii campion înseamnă să nu te dai bătut niciodată, indiferent de cât de lovit ești, indiferent de cât de aproape ești de a ceda. Pentru copiii bolnavi de cancer cred că este foarte important să vadă, în primul rând, la părinții lor că există speranță. Există speranță prin acest program de testare genetică oferit gratuit de MedLife și există speranță prin mâinile dedicate ale medicilor care îi tratează. Eu cred în șansa lor de a deveni Campioni ai Speranței”, a declarat Mihai Leu, Ambasador al Speranței.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

Prin programul de testare genetică, ne unim forțele împreună cu echipele medicale din întreaga țară pentru o oferi copiilor diagnosticați recent cu cancer o șansă în plus la viață. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind mutații care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare gratuit în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului. Lansat în februarie 2023, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 300 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați anual cu afecțiuni oncologice.