Kaufland România a lansat „Caravana A.C.C.E.S.”, împreună cu George Baltă, ambasador al programului, și regizorul Tedy Necula. Prin acest nou proiect, retailerul încurajează egalitatea de șanse prin facilitarea accesului la oportunități de lucru pentru persoanele cu dizabilități. Caravana, care va ajunge în nouă orașe din România, urmărește să ofere informații despre posturile vacante și mediul de lucru pozitiv, sprijinind angajarea persoanelor cu dizabilități în magazinele Kaufland.

Caravana A.C.C.E.S. a făcut deja două opriri, în Timișoara și Oradea, și continuă pe 8 martie la Cluj, 5 aprilie la Sibiu, 6 aprilie la Brașov, 9 aprilie la Constanța, 17 aprilie la Iași, 20 aprilie la Craiova și 13 mai la București.

”Așa cum am susținut de-a lungul timpului, cred că diversitatea ne face mai puternici și este motorul schimbărilor din societate. La Kaufland, ne-am propus să creăm un mediu prietenos pentru toată lumea, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități. Iar pentru ca un număr cât mai mare de persoane să afle despre oportunitățile de angajare din cadrul companiei, am lansat Caravana A.C.C.E.S., prin care ne dorim să mergem noi către candidați și să le oferim ocazia să afle mai multe despre posturile deschise și mediul de lucru. În acest moment, avem deschise peste 500 de posturi dedicate persoanelor cu dizabilități, însă acestea sunt invitate să aplice la oricare dintre rolurile deschise în cadrul companiei”, a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutare și Employer Branding, Kaufland România.

Aproximativ 200 de persoane au luat deja parte la primele întâlniri ale Caravanei din Timișoara și Oradea. Acestea au avut oportunitatea de a participa la workshopuri interactive, dar și de a descoperi experiența lui George Baltă, care a împărtășit din trecutul său profesional și obstacolele depășite. Regizorul Tedy Necula a povestit celor prezenți despre curajul și motivația de a te reinventa atunci când viața te pune la încercare.

”Viața m-a învățat că fiecare obstacol este o oportunitate de a-ți demonstra puterea și reziliența. Mă bucur că datorită Caravanei A.C.C.E.S. pot transmite mai departe învățăturile mele și altor persoane cu dizabilități. Ceea ce reușește Kaufland ca angajator este minunat, pentru că oferă o șansă tuturor oamenilor să se (re)descopere prin muncă, într-un spațiu unde sunt apreciați”, a declarat George Baltă, ambasador al programului A.C.C.E.S.

”Sunt bucuros că pot participa la această inițiativă alături de George și de Kaufland pentru că avem cu toții un scop comun: să inspirăm oamenii să-și depășească limitele și să găsească curajul chiar și în cele mai grele momente ale vieții. Pentru cine nu va putea ajunge la caravană, vă las aici un gând la care vă invit să reflectați: <<O persoană cu handicap este orice om care a spus cel puțin o dată în viață nu pot>>”, a declarat Tedy Necula, regizor.