Pentru al treilea an consecutiv, OMV Petrom susține implementarea programului „Sănătate în vecinătate”, desfășurat de Asociația Medcorp.

Prin intermediul acestui program, locuitorii din comunitățile rurale cu acces limitat la servicii medicale beneficiază gratuit de analize și consulturi de specialitate. În urma acestora li se prescriu tratamente, primesc recomandări pentru un stil de viață sănătos și sunt monitorizați prin serviciul de call-center. Pentru cazurile grave, echipa Medcorp facilitează accesul în clinici și spitale pentru investigații amănunțite și intervenții.

Programul „Sănătate în vecinătate” contribuie în mod direct la îmbunătățirea sănătății comunităților rurale. Mii de oameni din zone izolate primesc acces la servicii medicale complexe. Suntem onorați de parteneriatul cu Asociația Medcorp și mândri că împreună putem cu adevărat avea un impact pozitiv semnificativ și de durată asupra celor care au cea mai mare nevoie”, a declarat Christina Verchere, CEO OMV Petrom.

În 2024, programul își propune să ajungă în 12 comunități noi și să revină în cele 15 comunități vizitate anterior pentru a monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor și a actualiza recomandările medicale. Pentru a permite diagnosticarea precoce a afecțiunilor cu incidență crescută în cadrul populației, „Sănătate în vecinătate” lansează și un program de screening axat pe ecografii abdominale și consulturi de dermatologie.

Distanța cea mai mică ar trebui să rămână mereu cea dintre tine și sănătatea ta, este motto-ul programului pe care îl desfășurăm de 2 ani și prin care răspundem nevoilor medicale. Medicii noștri au un rol cheie în relația cu fiecare pacient, iar interacțiunea lor continuă dincolo de vizitele în teren, prin servicii de call-center și prin navigarea medicală a cazurilor mai dificile spre spitale. Este un angajament pe termen lung și ne bucurăm să avem alături OMV Petrom, un partener pentru care sănătatea este prioritară”, a declarat Mihai Olaru, Președinte al Consiliului Director, Asociația Medcorp.

În primii doi ani de implementare, circa 1.700 de persoane au beneficiat de pachete complete de analize și consulturi medicale de specialitate și au fost acordate peste 10.500 de investigații paraclinice și consulturi de specialitate. Peste 900.000 euro (estimare bazată pe analiza a 3 clinici private din România) reprezintă contravaloarea serviciilor medicale oferite în 2022 și 2023 dacă pacienții ar fi ales să beneficieze de aceste servicii la o clinică privată.