În perioada 1 aprilie 2023 – 31 ianuarie 2024, 1.885 de elevi și familiile acestora, 99 de bibliotecari, 49 de profesori și 165 de coordonatori ai cluburilor de robotică și programare CODE Kids au parcurs programul Școala din viitor, constând în activități educaționale pentru îmbunătățirea competențelor tehnice și digitale.

Acestora li s-au adăugat 110 de copii, alumi ai ediției anterioare a programului. „Școala verde din viitor” s-a derulat într-un parteneriat al Fundației Vodafone cu Fundația Progress și face parte din programul „Skills Upload Jr.”, o inițiativă a fundațiilor Vodafone din nouă țări, creată pentru a-i încuraja pe educatori și elevi să își dezvolte gândirea critică și să utilizeze în mod creativ tehnologia și soluțiile digitale.

Potrivit Raportului de Rentabilitate Socială a Investiției (SROI), elaborat de Fundația Progress, pentru fiecare leu investit în proiect, valoarea socială creată este de 7,96 lei.  Cea mai mare valoare socială, conform analizei, a fost generată pentru elevii înscriși în program și coordonatorii cluburilor.

”Copiii talentați din mediul rural au nevoie de sprijin pentru a ține pasul cu provocările unei lumi din ce în ce mai digitalizate. Un avantaj al intervențiilor noastre în cluburile din bibliotecile publice rurale îl reprezintă șansa copiilor și a tinerilor de a lua contact cu tehnologia și de a o folosi pentru explorarea oportunităților care le pot transforma cu succes viitorul”, a declarat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone.

Impactul social al investițiilor este un raport relevant pentru orice organizație care implementează proiecte și pentru orice finanțator. Raportul obținut pentru Școala verde din viitor ne arată că randamentul banilor dați pentru educație este mai mare și mai vast decât o generație sau un copil. Bunăstarea se revarsă asupra familiilor și comunităților. Mulțumim bibliotecarilor, copiilor și tuturor celorlalți parteneri că fac aceste lucruri minunate să se întâmple”, a declarat Camelia Crișan, CEO Fundația Progress.

Infografic Scoala verde din viitor 2023