Compania de servicii imobiliare iO Partners anunță intermedierea achiziției unei proprietăți ultra centrale, pe care va fi construită prima clădire din București cu izolație din lână de oaie, proiectul urmând să respecte standardele nZEB (consum de energie aproape de zero).

Terenul, situat în apropiere de Piața Victoriei, a fost achiziționat de antreprenorii Cristian și Teo Mercioniu, dezvoltatori și investitori în proiecte rezidențiale în valoare totală de peste 100 milioane euro.

”În peisajul imobiliar actual, sustenabilitatea nu mai este nice to have; a devenit un must do. Urgența de a aborda sustenabilitatea derivă din conștientizarea impactului semnificativ al practicilor tradiționale din sectorul imobiliar asupra mediului și societății. Având în vedere cerințele substanțiale de resurse asociate industriei construcțiilor, se impune o revizuire profundă a amprentei ecologice a proiectelor de construcție”, declară Teo Mercioniu.

Viitoarea clădire constă într-un proiect rezidențial boutique care va avea 7 apartamente și 11 locuri de parcare. Proiectul va respecta toți parametrii urbanistici ai zonei, iar din punct de vedere arhitectural, va păstra caracterul istoric al împrejurimilor. Anterior tranzacției, pe teren a existat o clădire construită fără autorizație, care a fost demolată de noii proprietari pentru a face loc viitorului proiect, informează iO Partners.

”Viziunea noastră este de a susține o dezvoltare sustenabilă a Capitalei, care să păstreze specificul istoric și arhitectural al zonelor protejate. Ne interesează calitatea. Este ceea ce așteaptă și cumpărătorii, care doresc să locuiască într-un ambient ce îmbină armonios tradiția arhitecturală cu noile lor valori. În plus, scopul nostru pe termen lung este acela de a face din București un punct de interes arhitectural și pentru turiști”, adaugă Cristian Mercioniu.

Pe lângă proiectul imobiliar, antreprenorii investesc 30 de milioane de euro în prima fabrică de procesare a lânii, care va transforma acest material natural în termoizolație pentru viitoarea clădire.

”Vânzarea a fost atipică, având în vedere gradul ridicat de dificultate prin necesitatea de a demola construcția existentă înainte de finalizarea efectivă a tranzacției. Cu toate acestea, viitorul proiect va redefini pozitiv întreaga zonă, demonstrând o conștientizare profundă a importanței echilibrului între moștenirea istorică și inovație. Acesta va îmbina cât mai armonios trecutul și viitorul, contribuind la o dezvoltare urbană sustenabilă”, a declarat Flavius Pop, Senior Consultant Transaction Advisory, iO Partners.