RebelDot, companie de dezvoltare de software din Cluj, a încheiat anul 2023 cu afaceri de peste 11,6 milioane de euro (la nivel de grup), în creștere cu 40% față de anul anterior. RebelDot estimează menținerea ritmului de creștere în 2024 și estimează venituri de peste 15 milioane de euro, ca urmare a dezvoltării componentei de AI în proiectele companiei.

Strategia de dezvoltare a companiei include și angajamentul de adoptare a practicilor de sustenabilitate. La finalul anului trecut, compania a obținut medalia de argint din partea EcoVadis, furnizor global de evaluări de sustenabilitate a afacerilor, plasând RebelDot în top 25% companii din lume care aplică practici sustenabile în fiecare aspect al activității.

Evaluarea EcoVadis a fost realizată pe analiza a 4 mari componente: mediu, muncă și drepturile omului, etică și achiziții sustenabile. Certificarea EcoVadis Silver validează eforturile RebelDot de a construi o companie cu o reputație solidă, un viitor durabil și importanța practicilor de afaceri responsabile.

Planurile companiei vizează deschiderea de poziții noi în 2024, cu focus pe menținerea standardelor pentru condiții de muncă și cultură organizațională. De la începutul anului, RebelDot a angajat peste 25 de persoane și își păstrează poziția a doua în România în topul Best Places to Work și a cincea în Europa. Best Places to Work este un program internațional de certificare HR care le oferă angajatorilor posibilitatea de a afla mai multe despre implicarea și satisfacția angajaților și de a-i onora pe cei care oferă o experiență de lucru remarcabilă.

Creșterea numărului de angajați este susținută de planurile pentru dublarea spațiului de birouri din Cluj-Napoca în prima parte a anului 2024, dar și de extinderea prezenței în UK și Danemarca, alături de consolidarea ofertei de servicii.