ING sprijină cu finanțări totale de 20 milioane de euro dezvoltarea grupului DN Agrar, cea mai mare fermă zootehnică integrată din România, lider în producția laptelui de vacă. Grupul DN Agrar își propune să crească, în mod sustenabil, capacitatea de producţie a fermelor și să investească în proiecte de digitalizare și modernizare. Planurile de viitor includ construcția unei noi ferme, dar și a unei fabrici de compost, utilizarea roboților industriali în ferme și instalarea de panouri solare.

Anul trecut, DN Agrar a contractat un credit de 13,8 milioane de euro de la ING Bank pentru achiziția fermei Apold. După preluarea fermei Lacto Agrar în 2021 și achiziția fermei Apold în 2022, DN Agrar a devenit cea mai mare fermă zootehnică cu producţie de lapte de vacă din România.

„ING Bank România a intrat pe segmentul finanțării agriculturii în anul 2015. Parteneriatul cu grupul DN Agrar a pornit un an mai târziu, în 2016, când le-am acordat și primul credit în valoare de 5 milioane de euro. Astăzi, șapte ani mai târziu, valoarea creditelor contractate de DN Agrar de la ING Bank a ajuns la 20 milioane de euro și ne bucurăm să avem o colaborare strânsă. Credem în potențialul de creștere pentru piața laptelui în România, pentru că există loc atât în ceea ce privește îmbunătățirea productivității, cât și creșterea sustenabilă a numărului de vaci”, a declarat  Marius Gavrea, Expert Agribusiness, ING Bank România.

Grupul DN Agrar este format din 15 companii cu un total de 12.000 de bovine şi peste 7.000 de hectare de teren, având o valoare de piaţă de aproape 130 milioane de lei. În primul trimestru al anului 2023, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 44 milioane de lei (o creștere de 48% față de aceeași perioadă a anului trecut), iar profitul net a ajuns la 8 milioane de lei (un avans de 172% comparativ cu anul precedent). Din 2022, compania este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO.

„Strategia noastră este de a susţine o agricultură integrată, parte a unei economii circulare. Vom investi în continuare în digitalizarea și modernizarea fermelor noastre, cu echipamente performante, la standarde internaționale, sisteme pentru agricultură de precizie, precum și în instalarea de panouri solare, construcția unei noi ferme și a unei noi fabrici de compost”, a declarat Jan Gijsbertus De Boer, preşedinte al Consiliului de Administraţie DN Agrar.

Grupul DN Agrar își desfășoară activitatea în centrul Transilvaniei, în județele Alba, Sibiu și Hunedoara. Compania a fost fondată în 2008 de Jan Gijsbertus de Boer, iar principalele domenii de activitate ale companiei sunt: zootehnie, producția agricolă vegetală, servicii agricole, logistică, transport, turism și servicii de consultanță în afaceri și management.