Head & Shoulders, împreună cu partenerii de la Caregivers, au demarat programul educațional ”Copiii merită o pubertate fără bullying”, axat pe promovarea unui mediu școlar sigur.
Programul are ca obiective principale implicarea copiilor, părinților și profesorilor în construirea abilităților și încrederii necesare pentru a gestiona diverse situații de bullying și constă în seminare de 50 de minute realizate de către psihologi, ce servesc ca un punct de pornire pentru abordarea subiectului.
„Copiii merită o pubertate fără bullying” a debutat pe 18 decembrie 2023 și se va desfășura pe întreaga durată a anului școlar, în unități de învățământ din întreaga țară. Primul eveniment din cadrul lansării a avut loc în cadrul școlii private „Aletheea” și s-a adresat elevilor din clasele a 5-a și a 6-a.
În continuare, se va pune accent pe elevii claselor a 5-a și a 6-a, deoarece această grupă prezintă, conform studiilor, incidență mai ridicată a problemelor legate de bullying. Potrivit Head & Shoulders, una dintre cauzele comportamentelor de tip bullying față de băieții aflați la pubertate este apariția mătreții. Conform studiului P&G ”Leave no trace: dandruff decoded”, realizat în 2020, aproximativ 50% dintre elevii claselor a 5-a și a 6-a experimentează mătreața, aceasta fiind o problemă apărută frecvent înaintea vârstei de 15 ani.
”Head & Shoulders este dedicat nu doar să ofere un scalp sănătos, ci și să construiască comunități sănătoase. Împreună cu Caregivers, ne angajăm să schimbăm mentalități prin programul „Copiii merită o pubertate fără bullying”. Credem că educarea copiilor, părinților și profesorilor în privința bullying-ului este cheia pentru un mediu școlar sigur”, a declarat Georgiana Antohi, Senior Brand Manager, Hair Care Romania & Moldova, P&G.
”Caregivers se dedică educației și sprijinului pentru copii, adolescenți și mame. Prin parteneriatul cu Head & Shoulders, ne propunem să schimbăm perspectiva asupra acestui fenomen în școli. Seminarele susținute de psihologi vor oferi instrumente esențiale copiilor, părinților și cadrelor didactice pentru a gestiona situații de bullying. Împreună, construim un mediu educațional pozitiv și sigur pentru fiecare elev„, a declarat Iris Savu, psiholog educațional Caregivers.
Pe lângă educarea părților direct implicate, programul educațional mai vizează și creșterea gradului de conștientizare la nivel social cu privire la importanța observatorului în situațiile de bullying. Se estimează că, într-o situație de bullying, există 8 observatori pasivi la fiecare persoană care este victima agresiunii.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate