Festivalul Lights On propune să transforme primul oraș european care a fost iluminat public, Timișoara (1884), într-o feerie de lumină. Proiectul va fi realizat cu ajutorul studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT prin Facultatea de Arte și Design) și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (UAD), care s-au alăturat Asociației Daisler în această inițiativă, susținută de BCR.
Concret, fiecare universitate a beneficiat de un grant de 5.000 €, obținut la inițiativa Asociației Daisler prin BCR, pentru a da viață unor instalații de lumină cu totul unice și speciale. Una dintre lucrări provoacă la o introspecție despre iubire și afecțiune, despre cum dorințele personale sunt o expresie a dorințelor colective, în timp ce lucrarea studenților de la Cluj-Napoca propune o viziune non-conformistă asupra valorilor diverșilor cetățeni într-o manieră inedită și cu totul specială.
“În acest an, am găsit cel mai potrivit context pentru a lansa o invitație către două dintre universitățile de tradiție din spațiul academic specializat pe arte vizuale în a ne ajuta să reimaginăm spațiul public prin arta contemporană realizată de studenți din cadrul departamentului Sculptură. Ne-am lăsat inspirați de modele de succes din țări precum Franța, Olanda, Marea Britanie sau Spania, spații în care parteneriatul dintre festivaluri de Light Art și universități aduce inovație, experiment și lucrări de calitate, sprijinind ecosistemul creativ local și viitoarele generații de artiști”, a precizat lect. univ. dr. Daniel Popescu, director artistic al Lights On Romania.
“BCR investește în burse pentru studenții care imaginează conexiunea între artă, tehnologie și societate prin tehnici inovatoare. Împreună, conectăm viitorul la potențialul creativ al fiecărei comunități, iar aceasta va crea premise să reinventăm business, educație și societate. BCR este un partener pentru Timișoara, pentru un oraș inteligent și pentru un viitor inteligent”, a precizat Ionut Stanimir, Director Marketing & Comunicare BCR.
Una dintre lucrările realizate de studenți va ajunge la Leeds, în Marea Britanie, pentru un alt festival de lumină, printre cele mai grandioase pe care le are Marea Britanie. Trei dintre studenții care au realizat lucrarea vor merge împreună cu aceasta la Light Night în Leeds, cei trei devenind acolo ambasadorii artei românești.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate