Cargus, una dintre cele mai importante companii din industria de curierat din România, a fost distinsă cu medalia de argint de EcoVadis, un reper internațional în materie de rating și certificare, pentru eforturile susținute în adoptarea practicilor responsabile în domeniul sustenabilității și eticii în afaceri.

Este al doilea an consecutiv în care Cargus este evaluată și premiată de EcoVadis.  În 2022, compania a primit medalia de bronz, fiind prima recunoaștere a angajamentului pe termen lung pe care compania și l-a asumat în implementarea practicilor sustenabile.

EcoVadis a evaluat performanța Cargus luând în considerare 4 piloni principali: mediu, drepturi umane fundamentale la locul de muncă, etică și achiziții sustenabile, categorii unde compania a înregistrat progrese considerabile, care au poziționat-o în topul organizațiilor analizate.

Astfel, Cargus se situează în top 11% companii din industria de transport și curierat în ceea ce privește achizițiile durabile și în top 2% companii pentru abordarea etica în afaceri. Conform scorului general, Cargus se află în top 18% companii din industria transportului poștal, curierat și transport multimodal și este singura companie de curierat din România certificată EcoVadis.

De asemenea, începând cu luna mai, Cargus a fost acceptată în United Nations Global Compact (UNGC), o rețea globală de peste 17.000 de companii din 166 de țări, care se angajează să construiască un viitor durabil. UNGC oferă companiilor un cadru de evaluare, definire, implementare, măsurare și comunicare a strategiei de sustenabilitate.

„Ne onorează o astfel de distincție, precum cea acordată de EcoVadis, pentru că reprezintă o confirmare a eforturilor noastre de a adopta practici de business sustenabile. Am început această transformare acum aproximativ doi ani, am investit în câteva direcții importante – înlocuirea flotei proprii, dezvoltarea rețelei de livrare out of home și implementarea la nivel organizațional a principiilor ESG. Ne-am asumat angajamentul de a deveni un jucător care își desfășoară activitatea cu responsabilitate pentru binele generațiilor viitoare, fiind un obiectiv strategic pe termen lung pentru Cargus și vom continua să investim în această direcție.”, a declarat Monica Buiciuc, Head of Sustainability & Compliance Cargus.