Crucea Roșie Română a inaugurat recent Centrul Național de Coordonare și Comunicații (CNCC) al Crucii Roșii Române, realizat în parteneriat cu Crucea Roșie Italiană. Centrul a fost conceput pentru a facilita colaborarea și comunicarea, atât la nivel intern, cât și în relațiile cu autoritățile și partenerii, în timpul operațiunilor de intervenție la dezastre. Echipat cu tehnologie modernă și spații de cazare, CNCC va coordona eforturile umanitare și fluxul de informații relevante în timp util pentru a răspunde eficient în fața situațiilor de urgență.
”Prin sporirea capacității de răspuns, consolidarea colaborării și adaptarea la schimbările din mediul înconjurător, putem contribui la construirea unei lumi mai rezistente și mai sigure pentru toți. Mulțumim Crucii Roșii Italiene pentru acest parteneriat și suntem încrezători că Centrul Național de Coordonare și Comunicații va aduce beneficii semnificative comunităților noastre”, a declarat Adrian Halpert, director general, Crucea Roșie Română.
Colaborarea dintre Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Italiană a fost consolidată în contextul intensificării conflictului armat dintre Rusia și Ucraina. Cele două Societăți Naționale au desfășurat acțiuni comune de ajutorare a cetățenilor ucraineni. Astfel, în luna mai 2022, a fost inaugurată o bază operațională la Suceava, gestionată în comun de Crucea Roșie Italiană, Crucea Roșie Română și Crucea Roșie Monaco, cu scopul de a asista operațiunile de evaluare, logistică și intervenție umanitară în Ucraina.
Pentru a veni în sprijinul populației în caz de dezastre, Crucea Roșie Română a inaugurat și Centrul Național de Instruire pentru voluntarii și personalul propriu, un spațiu unde se vor organiza sesiuni de training atât fizic, cât și online, contribuind astfel la dezvoltarea și pregătirea continuă a salvatorilor.
“Investițiile în tehnologie, logistică și pregătirea personalului permit Crucii Roșii Române să fie pregătită pentru a face față situațiilor de urgență într-un mod mai eficient. De asemenea, consolidarea capacității locale de răspuns, prin instruirea și echiparea personalului local și prin colaborarea cu comunitățile afectate, poate contribui la dezvoltarea unei abordări mai durabile și mai eficiente în gestionarea dezastrelor”, a declarat Ignazio Schintu, subsecretar general, director de operațiuni, urgență și salvare, Crucea Roșie Italiană.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate