Copil Iubit la Bord și MOL România au demarat programul Car Seat Check, care se va desfășura în trei stații din Cluj-Napoca, MOL Calea Turzii, MOL Observator și MOL Calea Dorobanților, cu scopul de a-i ajuta pe șoferii care transportă în mașină pasageri copii să se asigure că iau toate măsurile pentru transportul acestora în siguranță. Astfel, până pe 25 iulie, miercurea și vinerea devin zilele dedicate învățării regulilor de siguranță pentru călătoria alături de cei mai vulnerabili pasageri în mașină.
În cele trei stații MOL România, clujenii vor învăța cum se pot asigura că au instalat corect scaunele auto și vor beneficia de sesiuni de consiliere gratuită în acest sens din partea unei echipe de specialiști locali.
Potrivit cifrelor finale publicate de Comisia Europeană pentru anul 2021, România este țara cu cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere. Una dintre cele mai eficiente măsuri adoptate pentru a proteja micii pasageri ai autovehiculelor este reprezentată de utilizarea corectă a centurilor de siguranță și a scaunelor auto. Studiile arată că utilizarea necorespunzătoare a centurilor de siguranță, respectiv a scaunelor auto, poate reduce sau chiar elimina eficacitatea sistemului de siguranță auto în cazul unui accident rutier, crescând riscul apariției rănilor grave sau chiar fatale.
„Copiii sunt cei mai iubiți pasageri, iar pentru siguranța lor este esențial să utilizăm corect scaunele auto. Alături de Crucea Albă, ne dorim să îi ajutăm pe părinți să se asigure că au luat toate măsurile necesare pentru ca ei, alături de cei mici, să ajungă cu bine la destinație. Sunt convinsă că vor găsi informații utile la workshopurile din stațiile MOL, unde îi așteptăm cu drag,” spune Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.
„Un accident rutier poate avea loc oricând. De aceea, este esențial ca la fiecare călătorie alături de copii să utilizăm scaune auto adecvate, potrivite vârstei și dimensiunilor lor, și instalate corect. Aceste criterii reduc semnificativ riscul de deces și răni grave, protejându-i pe cei mai prețioși pasageri din mașină: copiii,” adaugă Ana Măiță, Președintele Fundației Crucea Albă.
Pentru a se înscrie în program, părinții trebuie să facă o rezervare telefonică cu cel puțin două ore înainte de intervalul dorit, iar locurile vor fi alocate în ordinea solicitărilor.
În timpul acestor întâlniri, părinții vor fi ghidați de către un consultant cu pregătire în instalarea corectă a scaunelor auto, curs oferit de IOSH (The Institution of Occupational Safety and Health) din Marea Britanie. Înscrierile și accesul sunt gratuite.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate