Pirelli & C. SpA a fost inclusă pe lista „Climate A” 2023, întocmită de Carbon Disclosure Project (CDP), organizația internațională non-profit care colectează, diseminează și promovează informații privind problemele de mediu.

Calificativul „A” este cel mai mare punctaj care poate fi obținut la categoria „Climă” și a fost acordat unui număr de 346 companii, din cele peste 21.000 participante. Evaluarea companiilor se face pe baza strategiilor de decarbonizare, eficienței acțiunilor implementate, aportului la dezvoltarea unei economii cu emisii scăzute și a transparenței informațiilor furnizate.

”Obținerea celei mai importante recunoașteri din partea CDP în lupta împotriva schimbărilor climatice confirmă rezultatele concrete de susținere a tranziției sustenabile obținute de Pirelli și de întregul său lanț valoric, de asemenea, datorită noilor tehnologii și angajamentului constant față de inovare”, declară Marco Tronchetti Provera, vicepreședintele executiv al Pirelli.

Obiectivul principal CDP este de a îndruma companiile și guvernele să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, să protejeze resursele de apă și pădurile. În acest scop, organizația colectează date privind impactul asupra mediului, riscurile și oportunitățile, pentru o evaluare independentă care aplică o metodologie obiectivă de calcul a punctajelor. La cererea a peste 740 de membri, cu active de peste 136 de trilioane de dolari, aceste date au fost publicate în 2023 prin intermediul platformei CDP.