Carrefour România și Asociația InspirAction anunță cea de-a doua ediție a programului educațional „Gust pentru Sănătate. Ora de Obiceiuri sănătoase și mese delicioase”, care se va desfășura în 10 școli din 10 județe ale României. Începând cu ediția de anul acesta, programul este desfășurat cu sprijinul Ministerului Educației.

Pe parcursul procesului de înscriere, peste 340 de cadre didactice din 160 de școli au răspuns pozitiv, în timp ce mai mult de 3.000 de elevi s-au arătat interesați să participe.

România se confruntă cu o alarmantă prevalență a supraponderalității, precum și cu o abordare deficitară în ceea ce privește stilul de viață sănătos. Într-un context în care 34,6% din populația țării se confruntă cu supraponderalitate (OMS, 2022) și doar un mic procent, de 8%, adoptă o dietă sănătoasă (INS, 2021), programul capătă o importanță deosebită.

”Carrefour integrează responsabilitatea socială în strategia de business, având un impact polivalent în educație, comunitate, mediu și tranziție alimentară. Ne bucurăm să vedem că proiectul de educație alimentară în școli, derulat alături de Asociația InspirAction, a fost foarte bine primit de elevi, cadre didactice și familii, care au arătat un interes crescut pentru acest domeniu. Vom continua să ne implicăm pentru formarea unei generații mai sănătoase și mai responsabile”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

A doua ediție a programului se va desfășura în perioada octombrie 2023 – iunie 2024 și se adresează unui număr de 258 elevi și aproximativ 600 de părinți și bunici.

”Acest proiect nu este doar o inițiativă educațională, ci o adevărată mișcare de transformare pozitivă în viețile tinerilor. Am pornit de la o idee simplă, dar profundă: să cultivăm la elevi nu doar cunoștințe, ci și obiceiuri sănătoase care să îi însoțească toată viața. Văd în aceste reușite nu doar cifre, ci viitorul unei generații mai sănătoase, mai responsabile și, mai ales, mai fericite”, a completat Simona Paraschiv, Președinte Asociația InspirAction.

Programul „Gust pentru Sănătate. Ora de Obiceiuri sănătoase și mese delicioase” este susținut şi de Inspectoratele Școlare Județene din județele Alba, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, precum și de Inspectoratul Școlar București.