Bayer România anunță redirecționarea a 26.000 de euro din vânzările produsului Bepanthen Unguent către Asociația Dăruiește Viață, cu scopul de a sprijini continuarea inițiativei #NoiFacemUnSpital.

Suma redirecționată va intra în bugetul de construcție a celei de-a doua clădiri din incinta Spitalului Marie Curie. 

”Ne bucurăm să anunțăm că prin campania noastră Bepanthen am reușit să redirecționăm peste 26.000 de euro către Asociația Dăruiește Viață, în sprijinul construirii unei noi clădiri și pentru a transforma Spitalul Marie Curie într-un campus medical. Această realizare este în concordanță cu misiunea Bayer, „Sănătate pentru toți, nimeni fără hrană”, și înseamnă un pas către îmbunătățirea accesului la asistența medicală pediatrică în România”, a declarat Pascal Bühler, Country Commercial Lead al Diviziei Consumer Health a Bayer pentru România, Bulgaria și Republica Moldova. 

”#Noi am făcut un Spital, printr-o mobilizare extraordinară a societății civile și când spunem #Noi ne referim la cei peste 350.000 de oameni și cele peste 8.000 de companii care au avut încredere și au donat pentru Dăruiește Viață. Nu ne oprim aici, pentru că doar o parte dintre secțiile actualului Spital Marie Curie s-au mutat în noua clădire. Ne dorim ca toți copiii care ajung aici să aibă acces la aceleași condiții de tratament din secolul acesta. De aceea, inițiativa continuă cu Campusul Medical pe care vrem să-l construim la Marie Curie. Ne bucurăm să vedem că noi parteneri se alătură acestei inițiative și ne sprijină să ducem visul mai departe”, a declarat Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

”Spitalul pe care l-am construit împreună este dovada că se poate și în România și că, atunci când avem un obiectiv comun, puteam realiza lucruri extraordinare. Acest Spital este un loc al premierelor, nu numai la nivel de infrastructură și echipamente, ci și prin modul în care se oferă îngrijire copilului cu patologie gravă în România. Credem că acest proiect și continuarea lui, campusul medical, este un început concret și palpabil pentru o reformă reală și mult-așteptată în sistemul medical din România. Îi îndemnăm pe susținătorii Dăruiește Viață să ne rămână alături pentru a construi împreună pe mai departe”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

În cei 12 ani de activitate, Dăruiește Viață a investit peste 60 mil. euro în sistemul medical din România, fonduri strânse exclusiv din donații și sponsorizări. Asociația a oferit sprijin bolnavilor de cancer în relația cu Autoritățile, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară (Brașov, Timișoara, Cluj, București) și a demarat cel mai mare proiect de implicare socială din ultimii ani: construcția Spitalului de Copii din București, în prezent funcțional. Peste 350.000 de persoane fizice și peste 8.000 de companii fac parte din comunitatea #NoiFacemUnSpital.