Până pe 15 septembrie 2024, clienții care scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatele RVM de colectare din magazinele Auchan, primesc garanția de 0,5 lei per ambalaj, valabilă 12 luni din momentul emiterii, și ca extra-avantaj 0,1 lei per ambalaj cu simbol „Ambalaj cu garanție”.

Suma adițională de 0,1 lei va fi oferită sub formă de voucher de fidelitate disponibil în aplicația Auchan. La acordarea extra-avantajului pentru ambalaje cu simbol SGR nu există limită privind cantitatea de ambalaje reciclate, iar voucherul de fidelitate aferent nu poate fi transformat în numerar. 

În prezent, toate magazinele Auchan sunt echipate cu aparate RVM de colectare și reciclare a ambalajelor PET/sticlă/aluminiu. Fiecare punct de colectare din magazinele mari – hipermarketuri și supermarketuri – este echipat cu 2-4 aparate de reciclare, iar în magazinele de ultra proximitate este disponibil câte un astfel de aparat.  

”Răsplătim cu fiecare ocazie clienții fideli cu extra beneficii, iar prin acest bonus ne dorim să încurajăm și mai mult reciclarea ambalajelor cu simbolul Ambalaj cu Garanție. Clienții noștri au înțeles încă înainte de lansarea oficială a proiectului, odată cu inițiativa noastră SGR înainte de SGR, cât de vital este să contribuim împreună la un mediu mai curat pentru noi toți și îi așteptăm în continuare în număr cât mai mare să recicleze”, a declarat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România. 

Colectarea prin acest mod nu este o noutate pentru Auchan, retailerul fiind primul din România care a introdus, în 2011, în câteva dintre magazinele sale, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor.