Asociația Dăruiește Aripi și compania ALEZZI, au donat un ecograf în valoare de 60.000 de euro secției de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a Spitalului Județean de Urgență din Constanța. Investiția va deservi peste 300 de copii ce beneficiază anual de ecografii gratuite în cadrul spitalului. 

Secția de onco-hematologie pediatrică de la Constanța este unul dintre proiectele noastre cele mai dragi. Suntem alături de copiii de aici, de mamele lor, vrem să le oferim cele mai bune servicii pentru a trece cât mai ușor peste perioada poate cea mai grea din viața lor. Ecograful poate fi utilizat atât la copii, pentru a investiga cazurile de cancer, de hematologie malignă și non-malignă sau de reumatologie, cât și la adulți, pentru patologii hematologice”, a declarat Alina Pătrăhău, președintele și fondatoarea Dăruiește Aripi. 

Ne bucurăm că putem fi parte a acestei inițiative care are capacitatea de a schimba în mod concret viitorul nostru – sănătatea copiilor. Suntem încrezători că împreună putem construi un viitor mai bun pentru toți și rămânem dedicați în angajamentul nostru de a crește calitatea vieții și a transforma societatea în care trăim”, a declarat Dan Perifan, CEO ALEZZI.     

Secția de onco-hematologie și reumatologie pediatrică a fost construită de Dăruiește Aripi în 2014, exclusiv din donații. În 2023 aceasta a atins un vârf de activitate, găzduind un total de 107 pacienți onco-hematologici și 257 de pacienți cu afecțiuni reumatologice. Medicii din secție desfășoară și programe de instruire adresate specialiștilor din alte centre din țară – medici hematologi, reumatologi și pediatri.