Genesis Property, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din România, anunță realizarea tranziției către alimentarea integrală cu energie regenerabilă a tuturor clădirilor din portofoliul său.

Energia electrică cu care sunt alimentate clădirile deținute de Genesis Property este asigurată în prezent și prin producția proprie generată de cele 1.080 de panouri fotovoltaice instalate pe acoperișurile tuturor clădirilor din YUNITY Park, responsabile pentru generarea unei cantități de aproximativ 680 MWh anual.

Consumul de energie generează aproape 75% din emisiile globale de gaze cu efect de seră, iar clădirile sunt responsabile pentru o parte semnificativă a acestora. De aceea, realizarea obiectivelor importante asumate de Genesis Property de decarbonizare până în 2040 și de transformare a întregului portofoliu de clădiri al companiei în clădiri cu zero emisii de carbon (ZEB) până în 2030 necesită, printre altele, acordarea unei atenții sporite tranziției către energia curată. Astfel, utilizarea de energie provenită doar din surse regenerabile pentru clădirile noastre reprezintă un pas esențial în această direcție. Totodată, prin această măsură, oferim și chiriașilor noștri susținerea necesară pentru a-și putea îndeplini propriile angajamente de mediu”, spune Ioan Bejan, Director ESG, Genesis Property.

Toate clădirile Genesis Property dețin certificarea BREEAM Very Good din 2013, iar în 2021 a devenit prima companie imobiliară din România care s-a alăturat comunității globale a Pactului Global al ONU. În 2023, Genesis Property a fost prima companie imobiliară cu 100% capital românesc care a obținut din partea Science Based Targets (SBTi) validarea țintei sale de reducere a emisiilor de carbon pe termen apropiat (near-term target).

În continuare, Genesis Property își propune să obțină certificările nZEB și BREEAM Outstanding pentru toate clădirile din portofoliu până în 2026 și certificarea ZEB pentru întregul portofoliu de clădiri până în 2030. Începând din 2024, compania a început să raporteze performanța sa ESG către GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark), o evaluare globală riguroasă a investițiilor imobiliare aliniată la cele mai actuale cadre internaționale de raportare a sustenabilității, și a lansat primul raport privind emisiile de gaze cu efect de seră, urmând metodologia oferită de Protocolul GHG.