Aproape 10.000 de elevi de gimnaziu din peste 700 de școli, din 34 de județe, s-au antrenat la matematică pe parcursul anului școlar 2024 prin programul gratuit CampioMATE organizat de Asociația Visuri Îndrăznețe.

La finalul ediției din acest an, au primit medalii 1.791 de elevi, care, prin rezolvarea celor 255 de misiuni individuale sau de echipă, au reușit să obțină individual cel puțin 4.480 de puncte din maximul de 6.400. În Gala de premiere au fost medaliate cu Gold/ Silver/ Bronze și 118 echipe care au reușit să obțină minim 44.800 de puncte din maximum 64.000 posibile. La fiecare clasă și divizie a fost desemnată CAMPIOANĂ echipa care s-a impus cu cele mai multe puncte obținute în categoria sa pe parcursul ediției.

Mi-a plăcut foarte mult acest concurs și îmi doresc să particip si anul viitor, mă ajută să recapitulez noțiunile învățate la clasă și să lucrez toate tipurile de probleme. Mă bucur că am o echipă minunata datorita doamnei antrenoare, liderului și întregii echipe pentru că toți sunt uniți!”, a declarat Gabriel – participant CampioMATE 2024.

Concursul de matematică CampioMate este o oportunitate excelentă pentru elevi de a-și dezvolta abilitățile matematice într-un mediu competitiv și stimulant. Consider ca acest format de competitie a ajutat la creșterea încrederii în sine a participanților”, a declarat Alexandra – Antrenor CampioMATE 2024.

CampioMATE a luat naștere la inițiativa Asociației Visuri Îndrăznețe, cofondatori Maria Predoiu și Andrei Rădulescu, în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România, prin Dl Profesor Radu Gologan – Președinte SSMR. Prima ediție – pilot – a avut loc în 2022 în Jud. Iași, cu sprijinul ISJ Iași și al Intuitext.

Ediția 2024, a treia, s-a desfășurat în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene din 25 de județe din țară (Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea), cu susținerea Dnei Ana Elisabeta Naghi – Inspector Matematică și Astronomie în cadrul ME.

Programul CampioMATE este susținut de Galeria SUPORTERILOR: Kaufland Romania, BRD Groupe Société Générale, EY Romania, Familia Safir, BiC, Mediapost Martech, mindit.io, Novotel Bucharest City Centre, EXE Software, SKYLINE productions și ROMNEUROSTIM.