Ajungem MARI, cel mai mare program educațional național care sprijină 3.000 de copii și tineri din sistemul de protecție și din medii defavorizate, a organizat cu prilejul aniversării a 10 ani de activitate prima Gală de premiere a oamenilor care s-au implicat în educația copiilor vulnerabili.
În tot acest timp, prin intermediul programului, au fost mobilizați peste 10.000 de voluntari care și-au dedicat timpul, cunoștințele și energia în sprijinul copiilor și tinerilor instituționalizați.
”Când am pornit Ajungem MARI nu îmi imaginam cât de buni pot fi oamenii. Am vrut doar să le aduc copiilor niște chipuri luminoase, care să-i încurajeze, să-i inspire și să le dea speranță. Ce mă bucură cel mai mult e că spiritul Ajungem MARI transcende modulele noastre de voluntariat și campaniile de fundraising, iar oamenii devin mai buni, mai generoși, mai implicați în comunitatea lor. Așa cum și copiii vulnerabili devin mai buni, mai corecți, mai atenți cu cei din jur, învățând de la voluntari. Cea mai mare împlinire este când tinerii noștri devin ei înșiși voluntari, dobândind abilitățile necesare și împăcându-se cu ei și cu povestea lor. Trebuie să fii destul de bine cu tine ca să dăruiești din energia ta”, a spus în deschiderea Galei Iarina Taban, fondatoarea și președintele Ajungem MARI.
În cadrul Galei Ajungem MARI, organizate la Teatrul de Comedie din București, au fost premiaţi voluntari care au avut impact în organizație, companii partenere și personal din Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.
”Felicit Ajungem MARI nu doar pentru anii pe care i-a împlinit, numărul mare de copii pe care i-a ajutat și de voluntari pe care i-a adunat. Ci mai ales pentru impactul emoțional pe care l-a adus copiilor din sistem și care poate fi greu cuantificat. Felicit și Direcțiile de Asistență Socială care au fost deschise la această colaborare și au înțeles că prin parteneriatul cu această organizație pot aduce un plus copiilor, un model în viețile acestora, pe care poate nu-l găseau altfel în jurul lor. Dați un exemplu că voluntariatul în România este important și poate avea un viitor”, a spus Nicolae Gabriel Gorunescu, Vicepreședinte Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.
Premianții Galei Ajungem MARI – 10 ani de fapte bune sunt:
Prima generație de voluntari: Liviu Ştefănescu, Ioana Ciuhan, Ina Cristea;
Voluntari mentori pentru tineri: Florentina Ramona Bălaşa, Mihaela Bozdog, Ilinca Sibişteanu-Ghiţă, Mihaela Stoica;
Voluntari cu impact în organizaţie: Sanda Ţîrcă, Cristian Dumitru, Cătălina Agafiţei, Maria Onu;
Voluntari fundraiseri cu rezultate deosebite: Roxana Irinei, Ion Badea, Gabriela Donose;
Coordonatori cu impact în organizație: Anca Nan, Simona Ștefănescu, Oana Ristea, Erika Nistor, Cătălina Ene;
Coordonatori omniprezenți și mereu prezenți: Iuliana Baciu Ersen, Adriana Costin, Alina Șandor;
Parteneri de fapte bune – Companii cu Binele în ADN: Asociaţia Onekind – proiectul Galantom, United Way, Conectys Serv Telecom, LSEG Foundation;
Parteneri de fapte bune – DGASPC: DGASPC Timiș, DGASPC Iași, DGASPC Sector 1, București;
Parteneri de fapte bune – Centre private: Fundația Sfântul Dimitrie – centru de zi, Casa Iosif – Ansamblul Social Creștin Măgurele, Fundația Umanitară Chosen – Casa Olarului Timișoara.
Ajungem MARI este cel mai mare program național care susține pe termen lung copiii și tinerii instituționalizați și din medii defavorizate să devină adulți responsabili, independenți și fericiți. În cei 10 ani de activitate, Ajungem MARI a înregistrat peste 520.000 de ore de voluntariat și a sprijinit constant 3.000 de copii și tineri vulnerabili prin rețeaua de voluntari, în București și 24 de județe din țară.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate