TexCycle, companie specializată în soluții pentru extinderea duratei de viață a textilelor uzate, anunță aderarea sa la Coaliția pentru Economia Circulară – CERC.
Prin această inițiativă, compania începe o nouă etapă în angajamentul de a promova sustenabilitatea și inovația în industria textilă, dar și de a contribui la stimularea economiei circulare în România.
”Suntem încântați să devenim membri ai Coaliției pentru Economie Circulară – CERC pentru că se armonizează perfect cu angajamentul nostru de a promova sustenabilitatea și circularitatea. În prezent, industria textilă se confruntă cu o presiune legislativă din ce în ce mai mare. De la regulamente și directive la nivel european, la legi specifice fiecărei țări, Europa vizează o revizuire completă a industriei până în 2030. Totodată, noi reglementări sunt încă în curs de elaborare, ceea ce creează multe incertitudini și neconcordanțe pentru piață și pentru întreaga industrie”, a declarat Sirma Zheleva, Manager Sustenabilitate TexCycle.
”Aderarea la CERC a TexCycle vine într-un moment în care tot sectorul textil este implicat în transformarea circulară a operațiunilor pe întregul lanț de aprovizionare cu materiale, producție, distribuție, consum, reparare, reutilizare și valorificare a deșeurilor rezultate. Ne bazăm și pe expertiza TexCycle în grupurile de lucru care implementează Planul de Acțiune al Strategiei Naționale pentru Economia Circulară și considerăm ca modelul lor de business circular constituie un exemplu de bune practici care trebuie scalat la nivel național, pentru a da valoarea meritată materialelor textile, prin prelungirea duratei lor de viată, contribuind astfel la scăderea emisiilor de carbon”, a declarat Alexandru Laibăr – Director Executiv al Coaliției pentru Economia Circulară -CERC.
Prin aderarea la Coaliția pentru Economia Circulară – CERC, compania TexCycle își reafirmă angajamentul de a acționa responsabil față de mediul înconjurător și comunitate, dar și de a fi un pionier în adoptarea soluțiilor durabile în sectorul textil. Alături de partenerii din CERC, compania își propune să contribuie la crearea unui mediu de afaceri în care produsele pot fi reparate, reutilizate, reintroduse în circuitul economic, iar la finalul ciclului de viață reciclate, reducând astfel deșeurile și impactul asupra mediului.
Scopul Coaliției pentru Economia Circulară – CERC este promovarea principiului obiectiv al Pachetului CE privind economia circulară, acela de a stimula dezvoltarea de noi piețe și modele de afaceri, în scopul dezvoltării economiei și al creării de noi locuri de muncă.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate