MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 17-a ediții a programului „Spații verzi”, respectiv cele 22 de proiecte de mediu care vor fi implementate la nivel național prin implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate. Valoarea totală a finanțării alocate pentru realizarea proiectelor depășește 800.000 de lei.
Cele 22 de proiecte alese au ca scop promovarea ariilor protejate și conștientizarea importanței conservării acestora, și se vor concretiza în activități de mediu precum organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții Junior Ranger, ateliere de grădinărit, școli de vară, expoziții, crearea de trasee educaționale pe tema biodiversității și de grădini urbane cu focus pe permacultură, în 17 județe din România.
„Fiecare proiect de mediu pe care îl sprijinim reflectă viziunea MOL în ceea ce privește sustenabilitatea și angajamentul nostru de a contribui la bunăstarea comunităților locale. Ne bucurăm să vedem că oamenii sunt receptivi la problemele legate de mediu și că împreună putem construi un viitor mai sustenabil pentru generațiile tinere”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.
În cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane”, juriul a selectat 8 proiecte ce vor fi dezvoltate în 8 județe din țară. Activitățile derulate în cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane” vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban, iar proiectele care au obținut finanțare în cadrul acestei ediții a programului vor avea o contribuție importantă în promovarea conceptului de permacultură urbană și în implementarea unor inițiative de agricultură durabilă.
Alte 14 proiecte de mediu vor primi finanțare în cadrul celei de-a doua componente a programului, „Arii Naturale Protejate”. Ca şi în edițiile precedente, şi în acest an activitățile finanţate vor include amenajarea de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și evenimente precum Ziua Parcului Național/Natural sau Ziua Biodiversităţii, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele se vor derula în 12 judeţe din ţară.
Rezultatele primului an de „Permacultură în Zone Urbane” au fost: 163 de activități extrașcolare de educație ecologică, 1.865 de arbori și arbuști plantați, 7.107 m2 teren cultivat.
În cadrul celor 16 ediții anterioare ale programului „Spații verzi”, desfășurate în perioada 2006-2022, au fost finanțate 671 de proiecte cu peste 9 milioane lei. Peste 250.000 de persoane au fost implicate în activitățile desfășurate în cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, suprafața spațiilor verzi create și reabilitate a depășit 550.278 m2. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 162 de tabere Junior Ranger și a 2.824 activități extrașcolare, în cadrul cărora tinerii participanți au dobândit cunoștințe și experiențe importante referitoare la mediul înconjurător.
Jurnal de Sustenabilitate
Publicația care se concentrează pe dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri din România.
articole recomandate